Flag

Verwen Cheesecake met frambozensaus

12 porties
Gemiddeld
20
Verwen Cheesecake met frambozensaus
Logo Image
Baktips
Met een cheesecake bepaal je op een andere manier of hij klaar is, dan bij een cake of cupcake. Je steekt er geen satéprikker in om die er vervolgens schoon uit te halen. Bij een cheesecake die gaar is, moeten de randen gestold zijn, en stevig aanvoelen, en in het midden moet de cheesecake nog wat 'wiebelig' zijn.
Baktips
Voor een stevigere cheesecake ("New York style") gebruik je 2 x 100 gram MonChou (verpakt in de zilveren wikkel) i.p.v. de MonChou Zacht & Luchtig (verpakt in het 200 gram kuipje).
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
lepel
spatel of plat mes (of botermes)
Voor de Cheesecake
1 pakDr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
kuipjeMonChou Zacht & Luchtig
1 bekerCrème fraîche 125 g
25 gmargarine
2eieren

Gemaakt met:

1

Bereidingswijze

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Opstijftijd: 120 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C

Temperatuur heteluchtoven: 130 °C

2

Bodem bereiden

Smelt 25 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3

Cheesecake maken

Doe de MonChou Zacht & Luchtig (herkenbaar aan het kuipje) en de crème fraîche in een kom en klop dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

4

Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

5

Verdeel het cheesecake-mengsel gelijkmatig over de bakvorm.

6

Saus toevoegen

Knip een bovenhoekje van het zakje saus en verdeel de saus in vier strepen over de breedte van het beslag.

7

Trek met een mes in de lengte vier strepen door de saus. Doe dit steeds in tegengestelde richting. Zo krijg je een leuk patroon.

8

Cheesecake bakken

Plaats de bakvorm op het rooster net onder het midden van de voorverwarmde oven.

9

Bak de cheesecake in ca. 50 minuten gaar. De cheesecake stijft tijdens koelen nog verder op. Als je de randen van de cheesecake iets gekleurd wilt hebben, laat de cheesecake dan maximaal 10 minuten langer bakken.

10

Laat de Cheesecake goed afkoelen en plaats deze daarna minimaal een 2 uur in de koelkast.

Baktips

  • Met een cheesecake bepaal je op een andere manier of hij klaar is, dan bij een cake of cupcake. Je steekt er geen satéprikker in om die er vervolgens schoon uit te halen. Bij een cheesecake die gaar is, moeten de randen gestold zijn, en stevig aanvoelen, en in het midden moet de cheesecake nog wat 'wiebelig' zijn.
  • Voor een stevigere cheesecake ("New York style") gebruik je 2 x 100 gram MonChou (verpakt in de zilveren wikkel) i.p.v. de MonChou Zacht & Luchtig (verpakt in het 200 gram kuipje).