Flag

Bladerdeegtaartjes met amandelspijs en zomerfruit

8 stuks
Gemiddeld
40
Voor een zomerse picknick: zelfgemaakte bladerdeegtaartjes met zomerfruit. Natuurlijk ook lekker voor thuis.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
deegroller
cupcake-/muffin bakvorm
Voor de bladerdeegtaartjes
1 pakdiepvries bladerdeeg (Koopmans)
1 - 2appels
200 ggemengd zomerfruit (frambozen, blauwe bessen, bramen)
3 elaardbeiensaus
2 elKoopmans Custard
200 gDr. Oetker Amandelspijs
1ei losgeklopt
3 elfijne kristalsuiker

Gemaakt met:

1

De zomerfruit vulling

Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op het pakje. Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snijd de appels in smalle plakjes. Roer de custard door de aardbeiensaus en schep het fruit erdoor.

Baktijd: ongeveer 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

De bakvorm bekleden

Neem 200 g amandelspijs en snijd dit in acht stukjes. Druk de stukjes plat. Snijd twee bladerdeegplakjes in vieren. Leg deze stukjes op de acht andere bladerdeegplakjes en rol de plakjes uit tot lapjes van ongeveer 15x15 cm. Verwarm de oven voor. Vet de muffinplaat in met bakspray. Leg in elk holletje een bladerdeegplakje en laat het bladerdeeg overhangen.

3

De bladerdeegtaartjes vullen

Leg op elk bladerdeeglapje een stukje spijs en druk het uit over de bodem. Verdeel het zomerfruit over de vormpjes. Klop het ei los. Bestrijk het overhangende deeg met een dun laagje ei. Pak het overhangende deeg en draai het een keer, zodat een soort knapzakje ontstaat. Bestrijk de buitenkant van de bladerdeegtaartjes ook met een dun laagje ei. Bestrooi ze met een beetje suiker. Bak de bladerdeegtaartjes goudbruin en gaar. Neem ze voorzichtig uit de vorm en laat ze afkoelen.