
Verwarm de oven voor op 180 graden.
De de bloem (200g), de roomboter (110g), kristalsuiker (90g), zout (1tl) en de Bourbon vanille extract (1tl) in een kom en kneed tot een kruimeldeeg is ontstaan. Doe de kruimels in het bakblik, druk het licht aan en zorg dat de bodem mooi vlak is.
Bak de bodem goudbruin 15-20 minuten.
Laat de bodem afkoelen.
Doe de gecondenseerde melk (1 blikje), roomboter (60g), bruine suiker (50g) en een snufje zout in een pan met dikke bodem.
Roer de inhoud van de pan tot een mooie karamelsaus.
Laat de karamelsaus op laag vuur, door voortdurend roeren, indikken. Dit duurt minimaal 10 minuten. Blijf roeren anders zal de karamel aanbranden.
Giet de karamel op de afgekoelde bodem en strijk glad.
Laat helemaal afkoelen.
Smelt de pure chocolade (250g) au-bain-marie. Giet de chocolade over de karamel en strijd deze glad.
Laat de shortbread hard worden in de koelkast.
Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Wit in een pannentje of kom met ruim hoeveeheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip een klein stukje van de bovenhoek van het zakje en drizzle over de shortbread. Laat het glazuur hard worden.
Snijd de millionairs shortbread in stukken met een heet mes. (verwarm het mes met kokend water, zo snijd je perfecte stukjes shortbread).
Vergelijkbare recepten

Gebak

Gebak

Gebak