
Millionaire shortbread
Gemaakt met:
Beleg een bakvorm van 25x25cm met bakpapier. Bereid de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking met 100 gram boter.
Verdeel de kruimelbodem over de bakvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Smelt 60 gram boter op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker en de gecondenseerde melk erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel smeerbaar.
Verdeel de Karamel over de kruimelbodem en zet de bakvorm in de koelkast.
Bereid de chocoglazuur volgens de verpakking. Schenk de chocoglazuur over de karamellaag en laat uitharden in de koelkast.
Bereid de witte glazuur volgens de verpakking. Knip klein puntje van het zakje en trek smalle strepen over de chocoladelaag. Laat het Millionaire shortbread 15 minuten in de koelkast uitharden.
Vergelijkbare recepten

Cheesecake hartjes

Bladerdeegtaartjes met amandelspijs en zomerfruit

Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Mini Red Velvet Cakejes met kokos

Shortbread Sinterklaas

Shortbread met pretzels

Luikse wafels met aardbeien en slagroom
