Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Blueberry Muffins

Een klassieker: Blueberry Muffins. Muffins op z'n Engels. Het originele recept met karnemelk.

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Blueberry Muffins

Bakgerei:

1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes
muffin bakblik (eventueel)

Voor de blueberry muffins:

250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin
200 g suiker (fijne)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
mespuntje zout
2 eieren
150 ml zonnebloemolie
100 ml karnemelk
75 g bosbessen
300 g blauwe bessen

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze blueberry muffins

Verwarm de oven voor. Zet de papieren Cakevormpjes in de muffinplaat. Meng bloem, Backin, suiker, Vanillesuiker en zout in een kom.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: ongeveer 20 - 25 minuten

2

Klop de eieren los met de zonnebloemolie en karnemelk en schenk dit bij het bloemmengsel. Klop het geheel met een garde tot een stevig beslag.

3

Schep 150 g blauwe bessen en de bosbessenjam door het beslag, zodat het beslag gemarmerd wordt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes, ze mogen tot de rand gevuld zijn.

4

Bak de blueberry muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer de Blueberry Muffins met de overige blauwe bessen.