Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pizza op de Barbecue!

Als het om barbecuerecepten gaat, grijpen we al snel naar het ouderwetse assortiment. Natuurlijk doen hamburgers, salades en drumsticks het altijd goed op een barbecuefeestje. Nog leuker is het om je geliefde, familie of vrienden te verrassen door Italiaans uit te pakken met ‘pizza van de barbecue.’ In Italië weten ze wel wat lekker is! De barbecue geeft de pizza een rokerige ondertoon en maakt de bodem super krokant. Met de tips van onze chef is het bereiden van een pizza op de barbecue buitengewoon eenvoudig. Makkelijk, heet van de grill en sensationeel lekker. 

Hoe maak je het?

De bereidingswijze is simpel: 

Stap 1: Zorg ervoor dat je houtskool- gas- of elektrische barbecue op temperatuur (+/- 220 ℃) is. Mocht je geen thermometer op je barbecue hebben kan het trouwens prima zonder. Zorg er wel voor dat je goed op blijft letten!  

Stap 2: Leg een pizzasteen in het midden van het rooster. Deze steen zorgt voor een constante temperatuur en maakt de pizza gelijkmatig gaar en extra krokant. Geen pizzasteen bij de hand? Geen (pizza)punt, leg een stuk aluminiumfolie op het rooster. Leg hierbij het folie zo veel mogelijk naar de zijkant van de barbecue.  

Stap 3: Bestrooi de pizzasteen (of het folie) met wat bloem. Haal de diepvriespizza uit de verpakking, en leg de ontdooide pizza op de voorverwarmde pizzasteen. Doe de deksel erop, draai de luchtgaten open en in 8-11 minuten is de pizza klaar. Let op: de baktijd kan afhankelijk van het type barbecue en pizzavariant korter of langer zijn, houd daarom de pizza goed in de gaten. 

Voor de ultieme Italiaanse beleving, een aantal tips van onze chef:
-    Wrijf de bodem van de pizza in met een beetje kruidenboter of olijfolie voor een extra bruine korst en een kruidig smaakaccent.     
-    Strooi wat gedroogde kruiden over het houtskool. Dit geeft de pizza een kruidige rooksmaak.
-    Serveer de pizza met wat verse basilicum, Italiaanse kruiden of rucola op een rustieke houten plank en waan je voor even in Italië! 
-    Maak je er een pizzafeestje van en bak je meer pizza’s achter elkaar? Neem dan na 3 pizza’s even 10 minuten pauze en laat de kooltjes weer goed op temperatuur komen met de deksel open.

Nazomerse barbecuetips

Het einde van de zomer nadert, maar dat hoeft niet te betekenen dat de barbecue opgeborgen hoeft te worden. Met deze tips kan jij ook aan het einde van de zomer genieten van een heerlijke barbecue!

-    Begin op tijd, het wordt namelijk steeds eerder donker. Heb je een houtskool barbecue? Houd er rekening mee dat je de barbecue 45 minuten voordat je wilt gaan barbecueën aansteekt. Je kan beginnen met barbecueën als de kolen of briketten een witte aslaag hebben en gloeien. 
-    Leg wat dekentjes klaar, het begint al weer aardig snel af te koelen ’s avonds.
-    Plaats een vuurkorf zodat je nóg langer buiten kunt genieten. 
-    En als laatste: een heerlijk glaasje (Italiaanse) wijn om je van binnenuit te verwarmen. Geniet, maar drink met mate!

Ook zo’n zin in barbecue gekregen, maar heb je geen barbecue? Met onze nieuwe pizza Ristorante Barbecue kan je van een overheerlijke barbecue smaak genieten, gewoon thuis uit de oven. Ristorante, smaakt altijd zoals bij de Italiaan.