Mini Cupcake Narcissen
24 cupcakes
Gemakkelijk
Voorjaar, de bloemen staan weer in bloei. Bak en knutsel deze vrolijke mini cupcakes in de vorm van narcissen. Geniet ervan in het Lente zonnetje!
Ingrediënten
Bereiding
Bakgerei
24
Cupcakevormpjes mini
mixer met gardes
cupcake-/muffin bakvorm voor mini cupcakes
karton/stevig papier geel
schaar
1 rol
plakband
voor de mini cupcakes
1 pak
150 g
boter of margarine
3
eieren (m, op kamertemperatuur)
50 ml
water
voor de botercrème
1 zakje
Dr. Oetker Botercrème
100 g
roomboter (zacht)
125 ml
melk (koud)
voor decoratie
Suikerparels geel
Bereiding:
40 min
Bakken:
17 min
1
Mini cupcakes
Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag en zet ze in het bakblik in een voorverwarmde oven. Bak de mini cupcakes ongeveer 17-20 min en laat ze daarna goed afkoelen.
Baktijd
17 min
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Narcissen
Teken op geel karton de narcissen en knip ze uit. Als de cupcakes goed afgekoeld zijn kun je aan de onderkant van het cupcake vormpje een dubbel plakband plakken en de cupcake hiermee in het midden van de narcis vastplakken.
Botercrème en gele parels
Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Plak met een beetje botercrème de gele pareltjes bovenop de cupcake.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media