Flag

Oranje muffins

12 cupcakes
Gemakkelijk
30
Voor heerlijke luchtige muffins met oranje glazuur. Leuk voor Koningsdag of een ander Nederlands feest.
Wil jij jouw Koningsdag opvrolijken met een kleurrijke en feestelijke traktatie? Dan zijn deze oranje muffins met een verrukkelijke oranje glazuur precies wat je zoekt! Heerlijk zachte muffins, bedekt met een glanzende laag oranje glazuur en een vleugje kleurrijke decoratie.
Logo Image
Baktips
Voor extra hoge muffins bak je deze in een muffin bakblik.
Baktips
Je kunt de muffins ook bakken op basis van olie. Je krijgt dan een meer 'Amerikaanse' muffin (lichter van kleur en minderzoet van smaak). Gebruik 125 ml olie in plaats van de boter en voeg 75 ml water en 2 eieren toe. Verdeel het dunne beslag over de vormpjes en bak de muffins verder volgens bovenstaande bereidingswijze.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de muffins
1 pakDr. Oetker Muffins
150 gboter of margarine
3eieren
50 mlwater
strooibusDr. Oetker Regenboogfantasie
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Wit
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
muffin bakblik (evt. naar keuze)
lepel of ijsboltang

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Muffins
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
Picture - Dr. Oetker Glazuur Wit
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats de meegeleverde muffinvormpjes in een muffinbakblik of direct op de bakplaat. Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 175 °C

2

Beslag bereiden

Doe de boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, de eieren en het water toe en mix het geheel op de laagste stand. Mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen). Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over de muffinvormpjes.

3

Bakken

Plaats de bakplaat of muffinblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 18 tot 20  minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.

Positie rooster: Midden

4

Oranje glazuur maken

Laat de muffins volledig afkoelen. Verwarm het zakje glazuur door het in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje glazuur  uit het water en kneed het goed door. Knip vervolgens een klein hoekje van de glazuur zakje af (volg de kniprand) en knijp de inhoud uit in een kom. Voeg rode kleurstof en gele kleurstof toe aan het glazuur om een egale oranje kleur te creëren. Roer het glazuur goed door. 

5

Muffins versieren

Giet het glazuur over de muffins. Decoreer als de glazuur nog nat is de muffins met Dr. Oetker Regenboogfantasie. 

Baktips

  • Voor extra hoge muffins bak je deze in een muffin bakblik.
  • Je kunt de muffins ook bakken op basis van olie. Je krijgt dan een meer 'Amerikaanse' muffin (lichter van kleur en minderzoet van smaak). Gebruik 125 ml olie in plaats van de boter en voeg 75 ml water en 2 eieren toe. Verdeel het dunne beslag over de vormpjes en bak de muffins verder volgens bovenstaande bereidingswijze.