Flag

Pompoencupcakes

12 stuks
Gemakkelijk
45
De groente van de herfst: pompoen! Maak deze schattige cupcakes met romige botercrème.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pompoencupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
2eieren
100 gboter of margarine
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 gboter
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen rood, geel en blauw
125 mlmelk
12mini pretzels (stokjes)
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
12Cupcakevormpjes
muffin bakblik (optioneel)
spuitzak met grof spuitmondje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen rood, geel en blauw
1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Verdeel over het muffinblik 12 cupcakepapiertjes en verwarm de oven voor (zie richtlijnen op de zijkant van de verpakking).

Positie rooster: Midden

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Cupcakes bakken

Voeg aan de cupcakemix 2 eieren, 100 ml water en 100 g boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de 12 cakevormpjes.

3

Plaats het muffinblik en de overige op het rooster/bakblik in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes gaar in ca 18/20 minuten. De cupcakes zijn gaar als u met uw vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.

Baktijd: 18 - 20 Minuten

4

Pompoen botercrème bereiden

Klop 100 g boter zachter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg het 125 ml melk  en de Mix voor de Botercrème toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

5

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Kleur 1/3 van de botercrème met blauw en geel (groen), 2/3 van de botercrème met rood en geel zodat het oranje wordt. Vul de spuitzak met de oranje botercrème.

6

Cupcakes versieren

Maak mooie toeven van de oranje botercrème op de cupcakes. 

7

Vul een kleinere spuitzak met de groene botercrème en drizzle over de oranje toef, zoals op de afbeelding. Steek een gezouten stick in de cupcake en je pompoen is klaar om opgegeten te worden!