Watermeloen cupcakes
10 - 12 cupcakes
Gemakkelijk
Een recept om van te watertanden deze heerlijke watermeloen cupcakes. Je maakt ze eenvoudig met een frosting van verse meloen!
Ingrediënten
Bereiding
Voor de cupcakes
1 pak
Dr. Oetker CupCakes Naturel
100 g
boter of margarine (op kamertemperatuur)
2
eieren
100 ml
melk
Voor de frosting
50 g
watermeloen in blokjes + extra voor garnering
100 g
boter of margarine
200 g
poedersuiker
Extra nodig
10 - 12
Cupcakevormpjes
bakplaat of muffinbakvorm (12 holes)
beslagkom
mixer met gardes
Bereiding:
15 min
1
Voorbereiden
Plaats de cupcake vormpjes op de bakplaat.
2
Verwarm de oven voor.
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
3
Cupcakes bereiden
Mix de cupcakemix, eieren, melk en boter door elkaar op de laagste stand. Schenk het vanille-extract erbij en klop nogmaals 1 minuut op de hoogste stand.
4
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak in het midden van de oven in ongeveer 22 minuten goudbruin en gaar.
20 min
5
Frosting maken
Maak de watermeloen frosting door de watermeloen fijn te hakken en deze samen met de boter en het poedersuiker de mengen. Schep de stukjes watermeloen door de boterfrosting en versier de cakejes hiermee zodra ze zijn afgekoeld.
6
Garneer met extra stukjes watermeloen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media