Flag

Vegan taart aardbei met rood fruit

10 taartpunten
Gemakkelijk
160
Heerlijke 100% plantaardige ingredienten en boordevol rood fruit!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor een vegan taart aardbei en rood fruit
1 pakDr. Oetker Vegan Taart
60 gplantaardige margarine (in wikkel)
750 gplantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Mild & creamy) (bijv. Alpro Soya Mild&Creamy Natural)
100 mlwater
rood fruit
Voor versiering
rood fruit uit de diepvries (ca. 250g)
Extra nodig
springvorm Ø24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes

Gemaakt met:

1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op bodem van de springvorm.

2

Smelt 60 g margarine in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix  door de gesmolten margarine.

4

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Taart bereiden (5 minuten)

Doe 750 g plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Mild & Creamy Nature) en 100 ml water in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand tot een glad mengsel.

6

Voeg de taartmix toe en meng op de laagste stand 30 seconden goed door elkaar. Schraap eventueel de randen even aan. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.

7

Schenk het taartmengsel over de kruimelbodem.

8

Laat de taart tenminste 2½ uur opstijven in de koeling.

Opstijftijd: 150 Minuten

9

Versieren (15 minuten)

Laat het rode fruit uit de diepvries eerst ontdooien en uitlekken. Verdeel dit hierna over de bovenzijde van de taart.