Voor het recept Sprinkle Party Cake
1 pak | Dr. Oetker Biscuittaart |
5 | eieren |
50 ml | water |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter (zacht) |
125 ml | melk |
Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw) |
1 zakje | Dr. Oetker Roze glazuur |
1 flesje | Dr. Oetker Disco |
100 g | aardbeien |
1 reep | witte chocolade |
springvorm 22 - 24 Ø cm | |
bakpapier | |
Dr. Oetker Bakspray of boter om in te vetten | |
mixer met garden | |
spatel of plat mes |
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 170 °C
Heteluchtoven 170 °C
Inclusief Midden
Bekleed de bodem van een springvorm van ca. 24 Ø cm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.
Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.
Bak de taart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen.
Klop ondertussen de zachte roomboter op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg de blauwe kleurstof toe en klop de massa in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.
Snijd de afgekoelde taart met een broodmes over de lengte in 3 gelijke plakken en vul de taart met een laagje botercrème. Stapel de 3 lagen op elkaar en bestrijk de buitenkant van de taart met de resterende botercrème.
Plaats vervolgens de roze glazuur 10 minuten in een bak met heet water en kneed het glazuur vervolgens in de verpakking.
Plak ondertussen tweederde van de disco-dip tegen de onderrand van de taart en druk iets aan.
Decoreer de bovenkant van de taart met het roze glazuur en laat het iets over de rand komen.
Versier je de taart aan de bovenkant met gekleurde snoepjes, dan kun je deze stap overslaan. Zo maak je snoep aardbeien. Smelt hiervoor de witte chocolade in een kom au bain-marie en doop één voor één de aardbeien erin. Strooi tot slot de overgebleven disco-dip over de aardbeien en laat de witte chocolade hard worden.
Leg de aardbeien in de nog zachte glazuur.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1470
kJ
351 kcal |
1185
kJ
283 kcal |
Vet | 15.79 g | 12.74 g |
Koolhydraten | 44.67 g | 36.02 g |
Eiwit | 5.77 g | 4.65 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no