Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sprinkle Party Cake

Een feestje op tafel een heerlijke naked drip cake met aardbeien en disco dip.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sprinkle Party Cake

Voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de taartvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur
1 flesje Dr. Oetker Disco
100 g aardbeien
1 reep witte chocolade

Extra nodig:

springvorm 18 cm
bakpapier
Dr. Oetker Bakspray of boter om in te vetten
mixer met garden
spatel of plat mes

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Bekleed de bodem van een springvorm Ø18 cm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

3

Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de taart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen.

5

Klop ondertussen de zachte roomboter op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

6

Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg de blauwe kleurstof toe en klop de massa in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.

7

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes over de lengte in 3 gelijke plakken en vul de taart met een laagje botercrème. Stapel de 3 lagen op elkaar en bestrijk de buitenkant van de taart met de resterende botercrème.

8

Plaats vervolgens de roze glazuur 10 minuten in een bak met heet water en kneed het glazuur vervolgens in de verpakking.

9

Plak ondertussen tweederde van de disco-dip tegen de onderrand van de taart en druk iets aan.

10

Decoreer de bovenkant van de taart met het roze glazuur en laat het iets over de rand komen.

11

Snoep aardbeien maken

Versier je de taart aan de bovenkant met gekleurde snoepjes, dan kun je deze stap overslaan. Zo maak je snoep aardbeien. Smelt hiervoor de witte chocolade in een kom au bain-marie en doop één voor één de aardbeien erin. Strooi tot slot de overgebleven disco-dip over de aardbeien en laat de witte chocolade hard worden.

12

Leg de aardbeien in de nog zachte glazuur.

Voedingswaarden Voor het recept Sprinkle Party Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1470kJ
351kcal
1185kJ
283kcal
Vet 15.79g 12.74g
Koolhydraten 44.67g 36.02g
Eiwit 5.77g 4.65g