Flag

Tarte Tatin

8 stuks
Gemiddeld
40
Tarte tatin oftewel de omgekeerde taart, heerlijk met zoete perziken
Logo Image
Baktips
Tip: Het tarte tatin deeg kan ook vervangen worden door kant-en-klaar bladerdeeg (bijvoorbeeld van Koopmans). Zo maak je heel snel een lekkere tarte tatin.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
koekenpan
pannenonderzetter
ovenwant en
bakpapier
Voor het tarte tatin deeg
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
mespuntjezout
275 gbloem
150 gboter (koud en in blokjes gesneden)
2 - 3 elijswater
Voor de tarte tatin vulling
5 - 6perziken
40 gboter
100 gsuiker (fijne)
1 elwater
250 mlCrème fraîche

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Zo maak je de tarte tatin

Meng de bloem, Vanillesuiker, zout en boter in een kom en snijd met 2 messen de boter tot erwtjesgrootte door het bloemmengsel. Voeg het ijswater toe en kneed er snel een samenhangend tarte tatin deeg van. Of gebruik een keukenmachine met messen hiervoor. Verpak het tarte tatin deeg in verhoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de taartvorm op een pannenonderzetter (de vorm kan erg heet worden).

3

Pel de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Smelt in een koekenpan de boter, voeg suiker en water toe en breng het al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost. Kook het mengsel nog 5 minuten door, zodat een goudgele siroop (roomkaramel) ontstaat. Schenk het mengsel in de taartvorm. Leg de perzikstukken met de bolle kant naar beneden in de karamel, snijd een laatste eventueel kleiner en vul de gaten op.

4

Leg het tarte tatin deeg op een ruim stuk bakpapier en duw het plat. Leg er een stuk bakpapier op en rol het deeg uit tot een dunne lap van 2-3 mm dikte en een cirkel van ca. 26 cm. Leg het deeg over de perziken en vouw de rand naar beneden (instoppen). Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak de tarte tatin in 20 minuten goudbruin en gaar.

Baktijd: 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

5

Leg een serveerschaal op de vorm en keer bord en vorm snel om, gebruik hiervoor de ovenwanten. Verwijder de vorm. Serveer de Tarte Tatin warm of koud met een eetlepel losgeklopte crème fraîche.

Baktips

  • Tip: Het tarte tatin deeg kan ook vervangen worden door kant-en-klaar bladerdeeg (bijvoorbeeld van Koopmans). Zo maak je heel snel een lekkere tarte tatin.