Flag

Taart met bloemen van fondant

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
90
Decoreer een taart met prachtige bloemen van fondant. In dit taart recepten laten we je zien hoe je de taart decoreert.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Wolken Cake
1 pakDr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
3eieren
200 mlslagroom
1 elmelk
Voor de taartvulling
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 mlwater
125 gaardbeienjam
Voor de botercrème
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zacht)
125 mlmelk (koud)
Voor de taartdecoratie
5 - 6 doosjesDr. Oetker CupCake Rolfondant
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Taart maken

Verwarm de oven voor. Volg de aanwijzingen op het pak van de Dr. Oetker Wolken cake om het beslag te maken.

Baktijd: 50 - 55 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Bak de taart in 50-55 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de taart om te kijken of hij gaar is. Als de satéprikker schoon en droog uit de taart komt, kun je de taart uit de oven halen en deze af laten koelen.

3

Taartvulling

Maak de Dr. Oetker Banketbakkersroom volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de biscuitbodem twee keer door, zodat er 3 lagen ontstaan. Bestrijk op de onderste laag met ongeveer 1-2 cm de banketbakkersroom. Leg daar het middelste taartdeel op en bestrijk deze aan de bovenkant met aardbeienjam. Dek deze af met het laatste taartdeel.

4

Botercrème maken

Maak de botercrème volgens aanwijzing op het zakje. Bestrijk de taart daarna helemaal met botercrème.

5

Fondant uitrollen

Rol 3-4 pakjes Dr. Oetker witte fondant zo dun mogelijk uit en zo rond mogelijk. Hiermee kun je de hele taart bekleden. Rol de witte fondant om een deegroller heen. Gebruik voldoende poedersuiker of bloem zodat de fondant niet blijft plakken aan de deegroller. Zet de taart op een mooie schaal.

6

Rol de fondant uit over de taart. Vouw de fondant met je handen netjes om de taart heen en druk het fondant aan de onderkant goed aan. Snijd voorzichtig de resten weg met een scherp mesje.

7

De taart decoreren

Kleur de resterende witte fondant in jouw favoriete kleuren met de Dr. Oetker Kleurstoffen. Maak een paar kleuren.

8

Rand om de taart

Pak de gekleurde fondant en rol dit uit in de vorm van een reep. Snijd met een mesje er een reep uit van 1cm breed. Deze is voor de taartdecoratie aan de onderkant van de taart.

9

Plak de reep met een beetje botercrème vast aan de onderzijde van de taart.

10

Rol de gekleurde fondant uit en steek hier met de bloemetjes uitstekers bloemetjes uit.

11

Plak de bloemetjes op de taart met een beetje botercrème.