Flag

Een Hart van Chocolade

8 - 10 taartpunten
Gemiddeld
70
Bak een hart van chocolade om je liefde te tonen, met een eenvoudig recept dat perfect is voor speciale momenten.
Vier de liefde met een Hart van chocolade! Dit recept is gemakkelijk te maken en belooft het hart van je geliefde te veroveren. Het leidt je door het proces van het bakken van een heerlijke chocoladetaart in de vorm van een hart, omhuld met romige botercrème en versierd met hazelnootpasta. Het is...
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuitbodem
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (m)
50 mlwater
Voor de botercreme
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk
100 ghazelnootpasta
Overige vulling
100 gaardbeienjam
Voor decoratie
1 pakjeDr. Oetker Choco Rolfondant Wit
1 pakjeDr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
Extra nodig
bakblik of siliconenvorm hartvormig (inhoud ± 3 L)
bakpapier en bakspray
mixer met gardes
spatel of plat mes
kunststof roller voor fondant
bloem voor bestuiven werkblad
uitsteekvormpje hartvormig

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Bekleed de hartvormige bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.

3

Biscuitbodem bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de biscuitbodem voor de Happy Valentijnstaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

5

Verwijder na 10 minuten de hartvormige bakvorm en leg de taart ondersteboven op een rooster om verder af te koelen.

6

Botercrème bereiden

Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

7

Voeg de melk en de mix voor botercreme aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.

8

Voeg de hazelnootpasta toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige hazelnoot-botercrème.

9

Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in twee gelijke helften. Vul de taart met de aarbeienjam en de helft van de hazelnoot-botercrème.

10

Bestrooi vervolgens het werkblad met een handje bloem. Rol de witte chocoladefondant uit tot een plak van ca. 2 mm dik.

11

Gebruik een spatel om de overige botercrème over de hartvormige taart te verdelen. Zorg dat zowel de zijkanten als de bovenlaag volledig bedekt zijn met een dun laagje.

12

Gebruik een spatel om de overige hazelnoot-botercrème over de hartvormige taart te verdelen. Zorg dat zowel de zijkanten als de bovenlaag volledig bedekt zijn met een dun laagje. Bekleed hierna de taart met de plak witte chocoladefondant.

13

Rol nu het bruine chocoladefondant uit tot een plak met een dikte van ca. 2 mm. Steek hier met het hartsjabloon hartjes uit.

14

Bekleed tot slot jouw taart met de bruine choco fondant hartjes.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.