Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C / heteluchtoven: 170 °C).
Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray.
Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in ca. 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag. Verdeel het biscuitbeslag over de springvorm en strijk het glad.
Bak de biscuitbodem net onder het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuitbodem vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Leg de biscuitbodem ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de biscuitbodem goed afkoelen. De biscuitbodem is nu klaar om door te snijden, te vullen en te decoreren.
Doe 500 ml koude melk en de Mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de koude melk en de botercrème mix toe.
Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.
Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
Snijd de afgekoelde taart horizontaal in 3 gelijke delen.
Plaats het onderste deel van de taart op een bord. Spuit met de botercreme een cirkel langs de zijkant van deze laag. (stel je voor dat dit een soort dijkje is om de vulling binnen de taart te houden) Verdeel de jam over de eerste biscuitlaag en bedek deze met de volgende biscuitlaag. Duw de volgende laag ligt aan.
Spuit met de botercrème een cirkel langs de zijkant van de 2e laag. Verdeel nu de banketbakkerroom over de tweede laag en sluit af met de derde taartlaag. Duw de derde laag ligt aan. Bestrijk de gehele taart met de botercrème en strijk de taart strak af.
Doe de overgebleven botercrème in een spuitzak en decoreer de taart. Maak de taart af met de regenboogmix.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart