
Baktijd: ongeveer 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 170 graden (elektrische oven) of 150 graden (heteluchtoven).
Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.
Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.
Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog (er zit geen taartbeslag aan), dan is de taart gaar.
Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.
Klop de zachte boter en de Nutella op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad en smeuïg. Zorg dat er geen klontjes in zitten.
Voeg de koude melk en de botercrèmemix toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.
Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème. Doe de botercrème in een spuitzak.
Snijd de taart horizontaal in twee delen. Bestrijk de onderste laag van de taart met de botercrème en daarna een laagje frambozenjam. Spuit met een spuitzak wat Nutella hierbovenop
Spuit met de spuitzak mooie bolletjes, afgewisseld met frambozen, langs de rand en vul de hele laag op met bolletjes botercrème.
Plaats de bovenkant op de taart, smeer wat botercrème hierop en vul de bovenkant van de taart met mooie bolletjes botercrème, afgewisseld met frambozen.
Decoreer de taart met de choco strooisels.
Vergelijkbare recepten

Taart

Taart

Taart