Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (tempratuur vind je aan de zijkant van de verpakking) Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.
Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de taart, Is de prikker droog, dan is de taart gaar. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. De taart is nu gereed om te snijden, te vullen en te decoreren.
Snijd de taart horizontaal in 3 gelijke delen.
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de koude melk en de botercrèmemix toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Voeg de karamel toe. Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème. Doe de botercreme in een spuitzak.
Verkruimel eerst de stroopwafels tot kleine stukjes. Breng daarna een laag botercrème aan op de eerste biscuitlaag van de taart en bestrooi deze met de stroopwafelkruimels. Plaats vervolgens de tweede biscuitlaag erop en herhaal: een laag botercrème en een handje kruimels. Leg tot slot de derde biscuitlaag bovenop de taart.
Smeer de taart in z’n geheel af met een dunlaagje botercrème.
Verkruimel eerst alle biscuit. Decoreer daarna de taart met toeven botercrème. Breng een randje van biscuitkruimels en stroopwafelkruimels aan langs de zijkant en bovenop de taart. Leg de pindarotsjes op de bovenkant en verdeel de safaridieren speels over de taart.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart