
Positie rooster : Midden
Electrische oven : 160 graden
Hetelucht oven : 150 graden
Gas oven : stand 2-3
Baktijd 45-50 minuten
-Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn
-Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor
-Vouw de bakvorm (volg de instructies op de bakvorm) en zet deze op de bakplaat. Verplaats de bakvorm niet meer na het vullen.
Doe de taartmix, de eieren, 100ml slagroom en 2 eetlepels water in een beslagkom.
Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift. Klop het geheel daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtige beslag.
Verdeel het beslag over de bakvorm. Was de beslagkom en de gardes direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in 45-50 minuten gaar.
Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog (er zit geen taart beslag aan), dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat hem in de bakvorm goed afkoelen (minimaal 30 minuten).
Snijd daarna met een mes de kartonnen bakvorm los van de Red Velvet cake.
Schraap met een lepel de kartonnen taartrand schoon en vang de kruimels op. Deze worden later gebruikt voor het decoreren.
Snijd de cake horizontaal in drie delen met een scherp kartelmes, zodat er drie losse delen ontstaan. Laat deze goed afkoelen voordat je hem decoreert.
Doe de 100 gram MonChou in een kom en mix deze met een mixer met gardes glad.
Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150ml) toe en mix het geheel nogmaals in een halve minuut met de mixer op de laagste stand tot een dikke massa.
Mix de topping daarna met een mixer met gardes in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige vulling. Doe de vulling evt. in een spuitzak.
Leg de afgekoelde bovenste helft van de cake op een rooster. Verspreid 1/3 van de topping op de onderste helft: maak toefjes langs de rand en een cirkel in het midden.
Leg de tweede laag op de onderste helft en herhaal de stap met de vulling.
Maak de bovenkant van de taart af met de resterende 1/3 van de topping.
Maak het geheel feestelijk af met de suikerdecoraties en/of glitterstrooisel.
Vergelijkbare recepten

Taart

Taart

Taart