Voor het recept Sinterklaas speculaas cupcakes
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel |
100 g | boter of margarine |
2 | eieren |
1 el | koekkruiden |
100 ml | melk |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | boter of margarine (zacht, op kamertemperatuur) |
125 ml | melk |
70 g | chocolade |
schuimpjes Sinterklaas | |
kruidnoten chocolade wit-melk-puur | |
mandarijn in partjes |
mixer met garden | |
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes |
spuitzak met kartelmondje | |
2 | lepels of ijsschep |
Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 175 °C
Heteluchtoven 170 °C
Plaats 12 cupcakevormpjes op de bakplaat.
Doe de cupcakemix, de eieren en de melk, een eetlepel koekkruiden en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.
Verdeel het speculaascake beslag over de cakevormpjes, ongeveer vullen tot de helft. Bak de speculaascakejes in ongeveer 22 minuten gaar.
Inclusief Midden
Baktijd: ongeveer 20 - 27 Minuten
Haal de speculaascakejes uit de oven en laat ze goed afkoelen op een rooster.
Hak de chocolade fijn.
Klop 100 gram zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor botercrème toe en mix het in ongeveer ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel langs de rand van de kom zodat de boter goed lost komt en klop de massa in ca. 1 minuut tot een luchtige botercrème.
Schep met een lepel voorzichtig de gehakte chocolade door de botercrème. Vul de spuitzak met de botercrème.
Pel de mandarijn en deel in partjes. Hak een handje chocoladepepernoten in grove stukken.
Spuit met een spuitzak toeven op de speculaascakejes en decoreer met partjes mandarijn en chocoladepepernoten en eventueel wat sinterklaasschuimpjes.
De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes afkoelen.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1348
kJ
322 kcal |
1532
kJ
366 kcal |
Vet | 22.86 g | 25.98 g |
Koolhydraten | 24.98 g | 28.39 g |
Eiwit | 4.52 g | 5.13 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no