Flag

Chocolate chip Sinterklaas cookies

16 koekjes
Gemakkelijk
40
Versier je zelfgebakken Chocolate chip cookies snel en eenvoudig met decoratiestiften. Superleuk voor een Sinterklaasavondje!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de sinterklaas cookies
1 pakDr. Oetker Cookies Chocolate Chips
100 gboter
1ei
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Kleur
Extra nodig
bakplaat bekleed met bakpapier
beslagkom
mixer met deeghaken

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cookies Chocolate Chips
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur
1

Voorbereiden

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Cookie deeg bereiden (10 minuten)

Roer in een beslagkom de boter zacht met de mixer met deeghaken.

3

Voeg de mix voor de Chocolate Chip Cookies en het ei toe en mix het met de mixer met deeghaken tot een deeg. 

4

Kneed de melkchocolade chunks erdoor.

5

Rol het deeg uit tot een staaf van 20 cm en snijd deze in 16 plakken. Maak bolletjes van elk plakje en druk ze plat op de bakplaat. Leg ze goed uit elkaar en leg er maximaal 8 op 1 bakplaat. 

6

Bakken

Bak de Chocolate Chip Cookies in circa 10 minuten op de aangegeven temperatuur.

7

Laat de koekjes eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen en nog een half uur op een rooster.

8

Versieren

Als de Cookies zijn afgekoeld kun je ze decoreren met de Dr. Oetker decoratiestiften.