
Sinterklaas cupcakes
Gemaakt met:
Maak het beslag volgens de bereidingswijze op de verpakking en meng hierbij samen met de eieren en de melk, een eetlepel koekkruiden door het beslag. Bak de cupcakes verder volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.
Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Als alternatief voor zelfgemaakte botercreme kun je ook 2 zakjes Dr. Oetker Topping Wit gebruiken.
Snijd van alle kleuren fondant, met een scherp mesje, blokjes van ongeveer 1 x 2 centimeter en duw de hoekjes iets terug tot ze minder scherp zijn. Dit zijn de pakjes.
Kneed van iedere kleur fondant een stukje tot het soepel is. Bestuif een werkblad met wat poedersuiker en rol iedere kleur fondant met de roller uit tot een dunne plak. Snijd met het mesje dunne rechte reepjes van de plakjes fondant. Bevochtig de pakjes licht met wat water en plak er kruislings een reepje fondant van een andere kleur op. Dit is het lintje om het pakje.
Snijd een stukje reep af van 3 centimeter en vouw beide uiteinden terug naar het midden en plak daar vast. Pak dan een stukje reep van 1 centimeter en rol dit over het midden van het eerste stukje. Dit is de basisstrik. Snijd tot slot twee stukjes van 1 centimeter af en plak die schuin vast onder de strik. Plak nu de hele strik op de kruising van de twee linten op het pakje.
Spuit een flinke toef topping of botercrème op de cupcake en versier met de sinterklaascadeautjes van fondant en gekleurde chocoladesnoepjes.
Vergelijkbare recepten

Hart in een cupcake voor Valentijn

Hondje cupcake

Pandabeer cupcakes

Oranje Koningsdag cupcakes

Chocolate chip Sinterklaas cookies

Rozentaartjes

Valentijn Cupcakes
