Flag

Sinterklaas cupcakes

10 - 12 cupcakes
Moeilijk
60
Sinterklaas cupcake met fondantcadeautjes en feestelijke versiering. Een vrolijke traktatie die je hart doet glimlachen! 🎁🧁
Vier Sinterklaas met deze heerlijke speculaas cupcakes! Een feestelijke traktatie met een vertrouwde warme smaak. Maak deze Sinterklaas cupcakes af met kleurrijke fondant en een grote toef botercrème, als dat niet smullen is op pakjesavond!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Sinterklaas cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
1 elkoekkruiden
100 gmargarine (kamertemperatuur)
2eieren (m. kamertemperatuur)
100 mlmelk
Voor de botercrème
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zachte)
125 mlmelk (koud)
Voor de fondant decoratie
300 gfondant in verschillende kleuren
1 doosjegekleurde chocosnoepjes
Extra nodig
mixer met gardes
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
beslagkom
poedersuiker voor bestuiven werkblad
kunststof mesje voor fondant
kunststof roller
kwastje en wat water
spuitzak met een gladde, ronde spuitmond

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1

Cupcakes maken

2

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.

3

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de Cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor (de temperatuur vind je op de zijkant van de verpakking).

4

Doe de cupcake mix, de eieren, de melk, de boter een eetlepel koekkruiden in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. 


Speculaas cupcakes bakken
5

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. Laat de cupcakes vervolgens goed afkoelen. 


Botercrème maken
6

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de Mix voor de botercrème toe. 


Als alternatief voor zelfgemaakte botercrème kun je ook 2 zakjes Dr. Oetker Topping Wit gebruiken.

7

Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

8

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Vul de spuitzak met de crème zonder spuitmond.


Sinterklaascadeautjes van fondant
Picture - howto foto sinterklaascupcake.png
9

Snijd van alle kleuren fondant, met een scherp mesje, blokjes van ongeveer 1 x 2 centimeter en duw de hoekjes iets terug tot ze minder scherp zijn. Dit zijn de pakjes.


Een fondantlintje om het pakje maken
10

Kneed van iedere kleur fondant een stukje tot het soepel is. Bestuif een werkblad met wat poedersuiker en rol iedere kleur fondant met de roller uit tot een dunne plak. Snijd met het mesje dunne rechte reepjes van de plakjes fondant. Bevochtig de pakjes licht met wat water en plak er kruislings een reepje fondant van een andere kleur op. Dit is het lintje om het pakje.


Fondant strikjes maken
Picture - Fondant strikje.png
11

Snijd een stukje reep af van 3 centimeter en vouw beide uiteinden terug naar het midden en plak daar vast. Pak dan een stukje reep van 1 centimeter en rol dit over het midden van het eerste stukje. Dit is de basisstrik. Snijd tot slot twee stukjes van 1 centimeter af en plak die schuin vast onder de strik. Plak nu de hele strik op de kruising van de twee linten op het pakje.

12

Sinterklaas cupcake versieren

Picture - Sinterklaas cupcake met sinterklaascadeautjes.png
13

Spuit een flinke toef topping of botercrème op de cupcake en versier met de sinterklaascadeautjes van fondant en gekleurde chocoladesnoepjes.