Flag

Rozentaartjes

6 stuks
Moeilijk
80
Een klein kunstwerkje. Maak van jouw kleine cakejes prachtig rozentaartjes.
Rozentaartjes maken met botercrème is een eenvoudige techniek die ook toegepast kan worden op grotere taarten. Met behulp van deze techniek kun je prachtige en smaakvolle creaties maken die zeker indruk zullen maken op elke gelegenheid.
Logo Image
Baktips
Bewaar de taartjes afgedekt in de koelkast en haal ze ongeveer een half uur voor het serveren uit de koelkast. Zo wordt de botercrème lekker smeuig en romig.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Rozentaartjes
1 pakDr. Oetker Wolken Vanille
200 mlslagroom
3eieren
Voor de botercrème rozen
2 zakjesDr. Oetker Botercrème
100 groomboter 2x
125 mlmelk 2x (koud)
Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
Bakgerei
1Zenker Mini taarten bakblik (heb je geen Zenker Mini taarten bakblik, gebruik dan een muffin bakblik)
spuitmondje Wilton 104
spuitzak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
1

De taartjes

Verwarm de oven voor en bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet 6 Zenker Mini Taart bakblikken goed in met boter of Bakspray. Vul de vormpjes met het beslag. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven goudbruin en gaar.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 25 - 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Laat de taartjes goed afkoelen.

3

De botercrème maken

Maak de zakjes botercrème volgens aanwijzing op de verpakking.

4

Botercrème kleuren

De botercrème kleuren we in drie tinten roze. Kleur de witte botercrème licht roze met een paar druppeltjes Dr. Oetker rode kleurstof. Wanneer deze licht roze is gekleurd, haal je 2/3 eruit en doe je dit in een andere kom. Kleur 2/3 deel licht roze botercrème nog donkerder en haal 1/2 eruit en doe dit in een andere kom. Maak het laatste deel met een beetje roze kleurstof het donkerst roze. Nu heb je drie kommentjes met drie tinten roze botercrème.

5

De rozen van botercrème

Doe het spuitmondje in de spuitzak en doe de lichtste botercrème in de spuitzak.

6

Begin met het spuiten van een kegeltje midden op de taart.

7

Spuit met het spuitmondje met de smalle kant naar boven, blaadjes om het kegeltje, zodat het begin van de roos ontstaat. Maak er weer een randje met blaadjes om heen. De blaadjes worden steeds een beetje groter. Zie foto. Ga door totdat de bovenkant bedekt is. Doe dit met ongeveer 5-6 taartjes.

8

Wanneer de bovenkant bedekt is met een mooie roos van botercrème, vul je de spuitzak met de iets donkere kleur roze. Maak nu weert iets grotere blaadjes tot halverwege de zijkant van het taartje.

9

Vul nu de spuitzak met de donkerste botercrème en decoreer de taartjes tot aan de onderkant met bloem blaadjes. Klaar zijn jouw botercrème rozen!

Baktips

  • Bewaar de taartjes afgedekt in de koelkast en haal ze ongeveer een half uur voor het serveren uit de koelkast. Zo wordt de botercrème lekker smeuig en romig.