Red Velvet Cupcake

Tover jouw cupcakes om tot heerlijke red velvet cupcakes met vanillepasta, en maak van elk feestje iets bijzonders.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet Cupcake

Voor de cupcakes:

100 g boter op kamertemperatuur
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
3 eieren
200 g tarwebloem
1 tl Dr. Oetker Backin
snufje zout
100 ml melk
stift Dr. Oetker Kleurstoffen rood, 20 gram
100 g frambozenjam
1 tl cacao

Voor de topping:

150 g boter op kamertemperatuur
200 g poedersuiker
125 ml slagroom
60 g Mascarpone
1 el Dr. Oetker Vanillepasta

Decoreren:

12 frambozen
1 potje Vanillepoeder

Extra nodig:

12 Cupcakevormpjes
1 cupcake-/muffin bakvorm
1 mixer met gardes
1 spuitzak
1 sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
2 beslagkommen

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

2

Beslag maken

Doe de boter, suiker, vanille suiker en de eieren in een beslagkom en mix tot een glad geheel. Voeg hierna de bloem, Dr. Oetker Backin, cacaopoeder en zout toe en mix goed door elkaar. Druppel als laatste 20 gram rode kleurstof in de melk, meng dit door elkaar en voeg het mengsel toe aan het beslag. 

3

Cupcakes bakken

Doe de cupcakevormpjes in de bakvorm en schep het deeg in de vormpjes. Bak de cupcakes voor ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. 

Elektrische oven: 180 °C

Inclusief Midden

4

Topping maken

Doe de vanillepasta, boter en poedersuiker in een beslagkom en mix door elkaar tot je een roomachtig beslag hebt. 

5

Mix de slagroom en mascarpone in een aparte kom tot een samenhangend beslag. Voeg dit mengsel toe aan het roomachtige beslag en schep het rustig door elkaar heen zodat je beslag romig blijft. 

6

Schep het mengsel in een spuitzak met spuitmondje en leg in de koelkast. 

7

Decoreren

Laat de cupcakes afkoelen.

8

Was de frambozen en dep ze droog. 

9

Haal een stukje uit het midden van de cupcake weg met een appelboor of theelepel en vul dit met jam. 

10

Pak de spuitzak uit de koelkast en spuit toefjes op de cupcakes. Besprenkel hierna met vanillepoeder en serveer met een framboos bovenop de toefjes.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet Cupcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1763 kJ
421 kcal
1398 kJ
334 kcal
Vet 24.52 g 19.46 g
Koolhydraten 44.66 g 35.44 g
Eiwit 4.81 g 3.82 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no