Flag

Red Velvet chocolate chip cupcakes

8 - 12 cupcakes
Gemiddeld
60
Deze lieve Red Velvet cupcakes met chocolate chips, roomkaas frosting en suikerhartjes dragen we een warm hart toe!
Red Velvet is altijd lekker, maar met deze red velvet chocolate chip cupcakes wordt het echt ultiem genieten! Red Velvet cupcakes met chocolate chips, roomkaas frosting en suikerhartjes. Hmmmh!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gboter of margarine
2eieren
100 mlmelk
1 tubeDr. Oetker Kleurstoffen rood
1 zakjeDr. Oetker Chocolate Chips (50g)
50 gcacao
Voor de roomkaas frosting
200 gboter of margarine
500 groomkaas
250 gpoedersuiker
1 flesjeDr. Oetker Suikerhartjes
Extra nodig
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
bakplaat
beslagkom
mixer met gardes
spuitzak met spuitmondje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen rood
Picture - Dr. Oetker Chocolate Chips (50g)
Picture - Dr. Oetker Suikerhartjes
Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.

2

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop.

3

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

4

Red Velvet cupcake beslag

Doe de mix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

5

Voeg de rode kleurstof en het cacao poeder toe en klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Spatel vervolgens de chocolate chips door het beslag.

6

Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.

7

Bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

8

Bak de Red Velvet cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar.

Baktijd: 22 - 24 Minuten

9

Roomkaas frosting

Bereid ondertussen de topping, klop de boter enkele minuten tot deze luchtig is.

10

Voeg vervolgens de roomkaas en poedersuiker toe en meng samen tot een romige frosting.

11

Versier de Red Velvet cupcakes met de frosting en bestrooi vervolgens ruimhartig met de suikerhartjes.