Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pina Colada cupcakes

Cupcakes met kokos, ananas en een scheutje rum met daarop een romige kokosbotercreme. Heerlijke cupcake voor zonnige dagen!

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pina Colada cupcakes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (rode)
mixer met garden

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
50 ml kokosmelk
50 ml melk
100 g geraspte kokos
100 g ananasschijven (fijngehakt)
rum (of kokosnootrum)

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
75 ml melk
25 ml kokosroom
100 g boter (op kamertemperatuur)

Voor decoratie:

strooibus Dr. Oetker Glittersuiker (roze)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze cupcakes

Voeg aan de basismix de kokosmelk en melk toe en het scheutje kokosrum. Doe de boter en eieren erbij en meng dit met de mixer op de laagste stand door elkaar. Voeg ,als alles gemengd is met elkaar, de fijngeraspte kokos en de fijngehakte ananas toe. Klop het besag daarna nog een minuut op de hoogste stand.

2

Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en bak de cupcakes in ongeveer in 25 minuten gaar.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 25 Minuten

3

Bereidingswijze botercreme

Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang 100 ml melk door 75 ml melk en 25 ml kokosroom.

4

Spuit op elke cupcake een mooie toef en bestrooi daarna met roze decoratiesuiker.