Voor het recept Paaskuiken cupcakes
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes |
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake) | |
kunststof mesje voor fondant |
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of CupCakes Chocolade) |
100 g | margarine op kamertemperatuur |
100 ml | melk |
2 | eieren op kamertemperatuur |
2 verpakkingen | Dr. Oetker Rolfondant wit |
1 zakje | Dr. Oetker Topping Wit |
1 verpakking | verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood |
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel | |
1 flesje | Dr. Oetker Suikerhartjes |
stift | Dr. Oetker Kleurstoffen rood en geel |
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: 22 minuten
Kleur een stuk wit fondant geel met een beetje gele kleurstof. Kneed een stukje geel fondant soepel in je handen tot een bolletje. Rol het bolletje uit tot een plakje. Steek met ronde uitsteker (grootte cupcake) een rondje uit de fondant.
Neem een stukje witte fondant en rol dit uit tot een dun plakje. Steek met dezelfde ronde uitsteker uit de fondant eenzelfde rondje. Snijd uit het witte rondje het middenstuk van ongeveer 2 cm breed er tussenuit. Nu heb je het bovenstuk en het onderstuk van de eierschelp. Maak van de rechte randen nu een gekarteld randje door er met je mesje kleine hoekjes uit te halen.
Plak het gele rondje met wat topping op de cupcake en plak de twee witte stukjes eierschelp boven en onderin op het gele rondje vast.
Kleur nu een stukje witte fondant oranje met gele en rode kleurstoffen. Maak een klein bolletje van oranje fondant en rol deze vervolgens tot een kegeltje. Maak het brede gedeelte aan de onderkant wat platter en maak met het mesje een snede vanaf de smalle bovenkant naar beneden zodat een snaveltje ontstaat.
Plak het snaveltje in het midden van het gele stuk op de cupcake en maak daarna met een puntig voorwerp twee kuiltjes boven de snavel als ogen. Vul de kuiltjes op met de donkerbuine choco stift, zodat oogjes ontstaan. Maak van rode marsepein en een suikerhartje een mooi strikje voor de paaskuiken.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
3613
kJ
863 kcal |
3408
kJ
814 kcal |
Vet | 14.78 g | 13.95 g |
Koolhydraten | 59.85 g | 56.46 g |
Eiwit | 2.98 g | 2.81 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no