Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

KIT KAT® cupcaketaartjes

Wie verras jij met deze leuke KIT KAT® cupcaketaartjes versierd met marsepein. Lekker bij een kopje koffie of thee.

ongeveer 6 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept KIT KAT® cupcaketaartjes

Bakgerei:

Gekleurde satijnen lintjes
Mixer met garden
Kunststof roller
Verschillende bloemuitstekers
Cupcake bakvorm
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
125 ml melk (koud)
100 g roomboter (zacht)

Eventueel voor de vulling:

50 g chocoladecrème of jam

Voor decoratie:

1 zakje KIT KAT® mini
100 g hagelslag
2 kleine stukjes marsepein of fondant voor de bloemetjes in kleuren naar keuze
0,5 flesjes Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 24 minuten

2

Maak de botercrème zoals volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breek de dubbele KIT KAT® doormidden zodat er losse reepjes ontstaan. Voor 1 taartje heb je ongeveer 12-15 enkele KIT KAT®-reepjes nodig.

3

Als je wilt kun je iedere cupcake vullen met bijvoorbeeld jam of chococrème.

4

Leg twee cupcakes bovenop elkaar en plak deze aan elkaar vast met een klein laagje botercrème. Smeer daarna de cupcakes af met de botercrème. De cupcakes lopen wat taps toe, dus smeer het duo zo af dat de randen recht worden.

5

Plak één voor één de reepjes KIT KAT® tegen de cupcakes aan. Knip één of twee gekleurde, satijnen lintjes op maat en knoop deze om het taartje heen, zodat de KIT KAT® nog eens extra goed tegen de cupcakes aangeplakt zitten.

6

Strooi bovenop wat hagelslag. Rol de marsepein uit tot een dunne plak en steek bloemetjes uit de marsepein. Je kunt ook twee verschillende maten in verschillende kleuren uitsteken die je daarna bovenop elkaar plakt. Maak het hart van de bloem van een bolletje gele marsepein of fondant of van een gele, zachte parel.

7

Trek, voor de 'echtheid' van de bloemetjes, met een kunststof mesje wat streepjes in de bloemblaadjes.

*KIT KAT® trademark owned by Société des Produits Nestlé S.A., Vevey, Switzerland.

Voedingswaarden Voor het recept KIT KAT® cupcaketaartjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3768 kJ
900 kcal
1624 kJ
388 kcal
Vet 56.43 g 24.32 g
Koolhydraten 84.53 g 36.43 g
Eiwit 11.87 g 5.11 g