Voor het recept Kerstman Cupcakes
1 pak | Dr. Oetker CupCakes Naturel |
100 g | boter of margarine |
2 | eieren |
100 ml | melk |
1 zakje | Dr. Oetker Botercrème |
100 g | boter |
125 ml | melk |
1 pakje | Dr. Oetker Rolfondant rood |
1 pakje | Dr. Oetker Rolfondant wit |
1 doosje | Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel |
1 tube | Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur geel |
beslagkom | |
mixer met gardes | |
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (12 vormpjes benodigd) |
kunststof roller | |
spuitzak |
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht. Haal de bakplaat uit de oven en plaats hierop de cupcakesvormpjes. Verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 175 °C
Heteluchtoven 170 °C
Doe de mix, de boter, eieren en melk in een keer in een beslagkom en mix op de laagste staand tot een geheel. Klop het beslag daarna op de hoogste stand (turbo) in 1 minuut tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes, plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar.
Baktijd: 22 Minuten
Laat de cupcakes afkoelen. De cupcakes zijn nu klaar om te decoreren.
Klop de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe en mix het geheel ongeveer een ½ minuut door elkaar. Ga vervolgens met een lepel of spatel langs de randen zodat alle boter goed los komt. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Doe de botercrème in een spuitzak. Rol de rode fondant dun uit. Snijd met een scherp mesje een de vorm van een kerstmuts uit de rode fondant. Maak met een toefje botercrème een pompon aan de bovenzijde van de kerstmuts. Maak aan de onderzijde een bontrandje van botercrème.
Spuit een toef van de botercréme op elke cupcake. Rol de rode fondant dun uit.
Snijd of steek cirkels uit de rode rolfondant en leg die bovenop de cupcakes.Teken met de decoratiestift choco een riem op het midden van de fondant. Maak met de gele decoratiestift een gesp. Rol van de overige witte rolfondant een dunne sliert. Snijd hier ongeveer 1-1,5 cm vanaf, en kneed hier een snorretje van. Leg deze helemaal bovenaan de cupcake, boven de riem.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
3061
kJ
731 kcal |
2734
kJ
653 kcal |
Vet | 22.63 g | 20.20 g |
Koolhydraten | 48.03 g | 42.88 g |
Eiwit | 3.64 g | 3.25 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no