
Positie oven : midden
Electrische oven : 175 graden
Hetelucht oven: 170 graden
Gas oven : stand 2-3
Baktijd : ongeveer 22 minuten
-Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
-Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes (bijv. van Dr. Oetker) hierop
-Verwarm de oven voor.
Doe de mix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) gedurende 1 minuut tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcake vormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.
Laat de cupcakes afkoelen.
De cupcakes zijn nu klaar om te decoreren!
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klonten.
Voeg de koude melk en de botercrèmemix toe.
Mix het geheel ca. 1/2 minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.
Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
Doe de botercrème in een spuitzak met een spuitmond naar keuze. Spuit vervolgens mooie toefjes op de volledig afgekoelde cupcakes, zodat elke cupcake een romige topping krijgt.
Maak het geheel af met de feestelijke Kerst-suikerdecoraties.
Vergelijkbare recepten

Cupcakes

Cupcakes

Cupcakes