Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

IJsjes Cakepops

Wie heeft er zijn in een ijsje? Maak deze leuke cakepop in een ijshoorntje. Een roze 'aardbeiensmaak' cakepop ijsje met chocodip en gekleurde snoepjes.

10 stuks

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept IJsjes Cakepops

Für die Springform (Ø 18 cm):

voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops
30 g margarine
1 ei (m, op kamertemperatuur)

voor decoratie:

200 g witte chocolade
stift Dr. Oetker Kleurstoffen rode stift
10 oubliehoorntjes (kleine ijshoorntjes)
1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 flesje Dr. Oetker Disco
1 doosje gekleurde chocosnoepjes

preparation

Bereiding

1

Bak de cakepops volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak ze met behulp van cake en MonChou zoals beschreven staat op http://www.oetker.nl/recepten/cakepops/ en zet ze daarna even in de koelkast.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 15 - 17 minuten

2

Breek de chocolade in kleine stukjes en verwarm het au bain marie. Voeg er enkele druppels rode kleurstof aan toe en roer goed door tot er een egale roze kleur ontstaat.

3

Maak onderin het hoorntje een gaatje zodat straks het stokje van de cakepop er doorheen past. Doop de cakepop in de witte chocolade, laat niet uitlekken

4

Laat de cakepop van bovenaf in het hoorntje zakken, het stokje komt door het gaatje aan de onderkant heen. Doordat er veel chocodip op de cakepop zit, loopt deze dan een beetje over de rand. Zo niet, dan kun je altijd met een lepeltje wat extra chocodip op de randen doen. Zet ze daarna een kwartiertje in de koelkast.

5

Verwarm nu ook de bruine chocodip. Haal de cakepops uit de koelkast en laat een klein beetje bruine chocodip van bovenaf op de cakepop druipen. Doordat de cakepop koud is loopt de bruine chocodip niet zo ver uit. Strooi daarom voordat de chocodip hard wordt de discodip erop.

6

Plak een chocosnoepje tussen de discokorrels op de cakepop.

Voedingswaarden Voor het recept IJsjes Cakepops

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1650kJ
394kcal
2085kJ
498kcal
Vet 23.44g 29.67g
Koolhydraten 41.68g 52.76g
Eiwit 3.75g 4.75g