Flag

Disco Cakepops

16 stuks
Gemiddeld
80
Vrolijke Cakepops: een cakeje op een stokje met een knapperig laagje chocoglazuur.
Stap de dansvloer op en laat je smaakpapillen swingen met heerlijke cakepops! Deze kleurrijke traktaties, ook wel bekend als cakepops, zijn bedekt met glinsterende suikerkristallen en bieden een verrukkelijke combinatie van cake en frosting. Of je nu op zoek bent naar een feestelijk dessert of wi...
Logo Image
Baktips
Natuurlijk kun je voor de Cakepops ook een kant-en-klare cake uit de supermarkt gebruiken. Voor een cake van 450 g gebruik je 100 g (1 pakje) MonChou. Verkruimel de cake in een kom en voeg de MonChou aan de kruimels toe. Kneed dit tot een egale deegbal en volg het recept.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 doosjeCupcake vormpjes
mixer met gardes
beslagkom
eierdoos (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop
cakepopstokje
Voor de cakepops
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
2eieren
100 gmargarine
100 mlmelk
125 gMonChou
2 zakjesDr. Oetker Glazuur Choco
0,5 flesjesDr. Oetker Disco

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
Picture - Dr. Oetker Disco

Cakepops maken

1

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Opstijftijd: 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2
Picture - 1 verkruimelen.jpg

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.

3
Picture - cakepops 2 mon chou toevoegen.jpg

Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels.

4
Picture - cakepops 5 tot kleine bolletjes rollen.jpg
Picture - caekpops 6 10 minuten in de vriezer of 50 minuten koelkast.jpg

Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

5

Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de Disco over in een schaaltje en leg de lollystokjes klaar.

6

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.

7
Picture - 7 cakepops  na vriezer stokje in chocoglazuur dippen.jpg

Doop 1 cm van het lollystokje in de Chocoglazuur

8
Picture - cakepops 8 en in het stokje plaatsen dit voor alle bolletjes herhalen.jpg

Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje.

9

Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden.

10
Picture - caekpops 10 overtollig glazuur eraf tikken.jpg

Doop het bolletje in zijn geheel in de Chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige Chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers.

11
Picture - cakepops 11 decoreren met decoratie.jpg

Strooi Disco over de cakepop en dip daarna de cakepop in de Disco om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden. Doe dit met alle cakepops. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met decoratiezand.

Baktips

  • Natuurlijk kun je voor de Cakepops ook een kant-en-klare cake uit de supermarkt gebruiken. Voor een cake van 450 g gebruik je 100 g (1 pakje) MonChou. Verkruimel de cake in een kom en voeg de MonChou aan de kruimels toe. Kneed dit tot een egale deegbal en volg het recept.