Flag

Cakepops met roze muisjes

16 stuks
Gemiddeld
80
Hoera, een meisje! Dat vieren we met roze Cakepops.
Logo Image
Baktips
Je kunt ook een kant-en-klare cake gebruiken. Voor een cake van 450 gram heb je een pakje Mon Chou nodig van 100 gram.
Baktips
Wil je Cakepops maken voor een jongen. Ruil dan de roze met witte muisjes in voor blauw met witte muisjes en kies in plaats van een rode voor een blauwe kleurstofstift.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
1 doosjeCupcake vormpjes
mixer met gardes
steelpan
beslagkom
eierdoos (16 holletjes) met huishoudfolie of een bord met een bakpapiertje erop
lolly-/cakepopstokjes
Voor de Cakepops
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
2eieren
100 gboter of margarine
100 mlmelk
125 gMonChou
200 gwitte chocolade
1 pakgeboortemuisjes roze met wit
Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
1

Bereidingswijze Cakepops

Bak de Cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de Cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.

Opstijftijd: 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2
Picture - cakepops 5 tot kleine bolletjes rollen.jpg

Voeg de MonChou toe en voeg enkele druppels rode kleurstof toe om het mengsel roze te kleuren. Kneed het geheel goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

3
Picture - 7 cakepops  na vriezer stokje in chocoglazuur dippen.jpg

Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Zorg ervoor dat het schaaltje diep genoeg is om de cakepops in onder te dompelen. Doe de muisjes in een ruime schaal en leg de lollystokjes klaar. Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Doop 1 cm van het stokje in de gesmolten witte chocolade.

4

Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de chocolade snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze een kwartier staan in een eierdoos of op een bord om uit te harden.

5
Picture - caekpops 10 overtollig glazuur eraf tikken.jpg

Doop de cakepops in het geheel in de witte chocolade (zorg ervoor dat de chocolade goed vloeibaar blijft bijvoorbeeld door het schaaltje in heet water te laten staan). Draai de cakepops voorzichtig rond met het stokje voorzichtig tikkend op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige chocolade eraf en voorkom je eventuele druipers. Doe dit met alle cakepops.

6

Strooi roze muisjes over de cakepops en dip daarna de cakepops in de roze muisjes om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden. Doe dit met alle cakepops. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met roze muisjes of decoratiezand.

Baktips

  • Je kunt ook een kant-en-klare cake gebruiken. Voor een cake van 450 gram heb je een pakje Mon Chou nodig van 100 gram.
  • Wil je Cakepops maken voor een jongen. Ruil dan de roze met witte muisjes in voor blauw met witte muisjes en kies in plaats van een rode voor een blauwe kleurstofstift.