Flag

Piraten Cakepops

16 stuks
Gemiddeld
80
Super leuk om samen te maken: cakepops met chocolade versierd als piraten hoofdjes.
Logo Image
Baktips
Natuurlijk kun je voor de cakepops ook een kant en klare cake uit de supermarkt gebruiken. Bij 450 g cake gebruik je 100 gram (1 pakje) MonChou. Verkruimel de cake in een kom en voeg de MonChou aan de kruimels toe. Kneed dit tot een egale deegbal en volg het recept.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 doosjeCupcake vormpjes
mixer met gardes
beslagkom
eierdoos met huishoudfolie (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop
lolly-/cakepopstokjes
Voor de cakepops
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
2eieren
100 gboter
100 mlmelk
125 gMonChou
200 gwitte chocolade
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
hagelslag
1 klein stukjemarsepein

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Cakepops maken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Baktijd: 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de Mon Chou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Opstijftijd: 10 - 30 Minuten

3

Laat een pannetje met water heet worden (niet koken!) en zet daar een vuurvaste schaal in waar je de witte chocolade in stukken in legt om rustig te laten smelten (au bain Marie). Blijf tussendoor roeren zodra het zacht wordt.

4

Decoreren

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten chocolade in een kommetje. Zorg dat er een laagje ontstaat waar je het cakebolletje helemaal in kan onderdompelen.

5

Neem een stokje en steek deze 1 cm in de chocolade. Haal deze eruit en duw hem in het midden van een cakebolletje door totdat de rand waar het chocola ophoudt op het stokje. Doordat het bolletje goed koud is geworden stolt de chocola wat sneller en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Doe dit met alle cakebolletjes. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze een kwartier staan om uit te harden.

6

Begin daarna weer met de eerste cakepop en doop deze onder in de chocolade. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat de overtollige chocolade eraf en voorkom je eventuele druipers. Als er niets meer vanaf komt, zet de cakepop dan even in een glas in de koelkast. Eventueel kun je het glas voor de zekerheid en als decoratie vullen met decoratiezand. Nu kan de chocolade even goed drogen voordat we de cakepop in Chocoglazuur gaan dippen voor de muts van de piraat.

7

Straks heb je nog wat witte gesmolten chocolade nodig om de mond en het oogje van de piraat vast te plakken. Zorg er daarom voor dat de overgebleven chocolade vloeibaar blijft (au bain marie).

8

Verwarm, als alle cakepops voorzien zijn van een laagje witte chocolade en in de koelkast staan te drogen, het zakje Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft.

9

Haal de cakepops uit de koelkast en dip iedere cakepop tot net aan de helft in de Chocoglazuur. Laat de cakepop weer met het stokje op de rand van het schaaltje draaien totdat de druipers weg zijn. Zet de cakepop daarna weer rechtop terug in het glas.

10

Voor de stipjes op de muts kun je met een satéprikker in de witte chocolade dopen en aanstippen op de muts. Je kunt ook van blanke marsepein kleine bolletjes draaien en deze platdrukken op de muts.

11

Kneed een stukje blanke marsepein met een klein beetje chocoglazuur door elkaar zodat je bruine marsepein krijgt. Rol daar een klein bolletje van voor het knoopje van de muts en twee boogje voor de strikken van de muts. Draai nog een bolletje van de bruine marsepein, druk dit bolletje plat en snijd het doormidden, dit vormt het ooglapje. Plak dit met eventueel een klein beetje water vast op het piraatje.

12

Gebruik voor de mond een boogje hagelslag en plak dit vast op het gezicht met gesmolten witte chocolade. Knijp voor de ogen de hoekjes van een boogje hagelslag af, zet ze rechtop en plak het oogje ook met wat witte chocolade vast aan de cakepop. Maak zo van alle cakepops piraatjes.

Baktips

  • Natuurlijk kun je voor de cakepops ook een kant en klare cake uit de supermarkt gebruiken. Bij 450 g cake gebruik je 100 gram (1 pakje) MonChou. Verkruimel de cake in een kom en voeg de MonChou aan de kruimels toe. Kneed dit tot een egale deegbal en volg het recept.