Flag
Filters
Kleurrijke en feestelijke traktaties
Cakepops, lekkere en leuke recepten!

Cakepops blijven een absolute hit in de bakwereld! Deze vrolijke bolletjes cake op een stokje zijn bedekt met heerlijke chocolade of glazuur en versierd met allerlei kleurrijke decoraties. Te maken in verschillende vormen en kleuren, zijn ze niet alleen superleuk om te maken, maar ook fantastisch om weg te geven als traktatie. De klassieke variant maak je met cakekruimels gemengd met botercrème of MonChou. Met een beetje glazuur en een creatieve touch tover je deze cakebolletjes om tot prachtige, vrolijke cakepops. Probeer het zelf en verras iedereen met je bakcreaties!

1
2
3
4
5
6
7

Cakepops

10 resultaten

Cakepops maken

De cakebolletjes maak je van cakekruimels gemengd met roomkaas (bijv. MonChou) of boter crème. Je kunt hiervoor gebruik maken van bijv. Dr. Oetker Basismix voor CupCakes, een cakemix of een kant en klare cake. Om de cake goed te kunnen verkruimelen mag de cake niet te vers zijn. Bak de cake/cupcakes daarom alvast een dag van te voren.  In bovenstaande recepten lees je verder hoe je de bolletjes maakt. 

Decoreren van cakepops
Hoe tover je de cakebolletjes om tot mooie cakepops?  Gebruik hiervoor.. glazuur, strooisels, snoepjes, marsepein... wat jij leuk maar vindt. Ook Dr. Oetker CupCake decoratie is heel geschikt voor het decoreren van cakepops. Bedenk zelf een leuk en persoonlijk ontwerp of kijk hieronder bij onze recepten voor cakepops. Varieer lekker met smaak en decoratie!

Ideeën voor de presentatie

Als je je best hebt gedaan om mooie cakepops te maken, wil je ze natuurlijk mooi presenteren. Dit kan bijvoorbeeld in een mooi glas met of zonder decoratiezand. Of prik de ze in een mooi verpakt doosje. Heb jij leuke ideeën voor de presentatie, deel je ze dan met ons op Facebook?

Hoe bewaar je cakepops?

Voor een zo mooi en lekker mogelijke traktatie raden we aan om ze zo kort mogelijk voordat je gaat trakteren te maken en decoreren. Lukt dit niet, bewaar ze cakepops dan totdat je ze gaat uitdelen goed luchtdicht verpakt buiten de koelkast of in een glas in de koelkast. Hoe lang je ze kunt bewaren en of dit wel of niet in de koelkast moet hangt af van de vulling en decoratie.