Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Fruittaart met slagroom

Een heerlijk zomerse fruittaart met slagroom. Dat wordt genieten in het zonnetje, van taart met zomers fruit!

over 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Fruittaart met slagroom

Bakgerei:

bakvorm (siliconen) Ø 30 cm
boter om in te vetten
mixer met garden
bakpapier

Voor het deeg:

125 g margarine of boter (zacht)
100 g basterdsuiker wit
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
mespuntje zout
2 eieren (m)
175 g Kristalbloem (Koopmans)
1 tl Dr. Oetker Backin (afgestreken)
1 el melk

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
750 g fruit (ontveld, ontpit, bijv. kersen, bessen, kiwi’s)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
250 ml water (of vruchtensap)

Slagroom:

200 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Plaats het ovenrooster op het aanrecht. Vet de bakvorm in en plaats deze op het rooster. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 20 Minuten

Deeg

Roer 125 g boter of margarine in een beslagkom met de mixer met garden op de laagste stand tot een zacht geheel. Meng 100 g witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespuntje zout erdoor, tot een luchtig geheel. Voeg de eieren één voor één toe en klop op de hoogste stand ongeveer een halve minuut. Zeef 175 g bloem met 1 afgestreken theelepel Backin en voeg de helft toe. Voeg dan een eetlepel melk toe en roer dit met een houten lepel tot de bloem verdwenen is. Voeg tenslotte de andere helft van de bloem toe en roer totdat ook dit volledig verdwenen is. Doe het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Zet de bakvorm op het rooster onder in de oven en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de taart na het bakken uit de oven en laat deze op een met bakpapier bekleed rooster afkoelen.

Decoratie

Bestrijk de bodem gelijkmatig met 1 zakje Klop-Fix. Meng het fruit met 1 zakje vanillesuiker en leg het naar eigen inzicht op de bodem. Maak 1 zakje Taartina volgens de bereidingswijze op de verpakking met water of vruchtensap en schenk het over het fruit heen. Laat het afkoelen voor dat je de fruittaart serveert.

Slagroom

Klop de slagroom met 1 zakje Klop-Fix en een zakje vanillesuiker stijf. Versier de taart vlak voor het serveren met een toef slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Fruittaart met slagroom

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 12728kJ
3040kcal
268kJ
64kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g