Flag

Krokante perentaart met hazelnoten

1 taart
Moeilijk
60
Als de herfst in aantocht is en de peren op hun rijpst zijn, is er niets beter dan een heerlijke perentaart om je smaakpapillen te verwennen
Stap in een herfstachtige droomwereld met de betoverende smaak van perentaart met hazelnoot. De zachte en sappige peren worden gewikkeld in een knapperige korst van hazelnoten, die doordrenkt is met heerlijke hints van kaneel. Elke hap is als een warme knuffel van de herfst en laat je smaakpapill...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
plasticfolie
bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mixer met gardes
rasp molen of fijne rasp in keukenmachine
Voor de krokante perentaart
200 gbloem (Kristalbloem Koopmans)
100 gboter (koud)
1ei
50 gsuiker
75 gDr. Oetker Citroenrasp
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Voor de perentaart vulling
100 ghazelnoten (gehakte)
100 gboter
3handperen (rijpe)
citroensap
50 gbloem
2eieren
100 gsuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Citroenrasp
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Taartbodem maken

1

Zeef de bloem in een kom. Snijd de boter in stukken en voeg ze toe aan de bloem. Snijd de boter met twee messen tot erwtjesgrootte. Voeg het ei, de suiker en het citroenrasp toe en kneed het snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en leg het één uur in de koelkast

2

Bekleed de bodem van de quiche- of taartvorm met een passend stuk bakpapier en vet de vorm in met Bakspray. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 28 cm doorsnee en bekleed hiermee de vorm. Snijd de rand glad af.

3

Duw het taartdeeg langs de rand goed aan. Prik de bodem in met een vork en zet de vorm 30 minuten in de vriezer. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Baktijd: 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

4

Bestrooi de deegbodem gelijkmatig met de Vanillesuiker. Leg een stuk bakpapier op het deeg en strooi de keramische korrels of gedroogde peulvruchten als noodvulling erin. Bak de perentaart 20 minuten. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de perentaart nog 5 minuten.


Perentaart vulling maken

.

5

Strooi de gehakte hazelnoten op een bakplaat, schuif deze in de nog warme oven en rooster de noten 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze buiten de oven afkoelen

6

Verhit de boter in een steelpan tot deze gaat borrelen, neem de pan van het vuur. Laat de boter afkoelen. Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Leg ze in water met citroensap om verkleuren tegen te gaan.

7

Maal de hazelnoten fijn met behulp van een raspmolen of met de fijne rasp in een keukenmachine. Doe de eieren en suiker in een kom en klop het met de mixer in de middelste stand in 3 minuten romig.

8

Zeef de bloem erboven, voeg de gemalen hazelnoten en toe en klop het glad. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en klop de perentaart vulling tussendoor steeds glad.

9

Perentaart bakken

Dep de peren droog met keukenpapier en leg ze in de voorgebakken taartbodem. Schep het hazelnootbeslag erover. Bak de perentaart in het midden van de warme oven nog 40 minuten. Laat de perentaart buiten de oven wat afkoelen.

Baktijd: 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C