Flag

Carrot Cake met Salted Caramel vulling

6 - 8 taartpunten
Moeilijk
40
Carrot Cake, maar dan net even anders. Maak jouw Carrot Cake extra bijzonder met een vulling van Salted Caramel.
Logo Image
Baktips
Een zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling is voldoende voor een taart. Heb je toch een beetje over? Maak dan de spuitmond goed schoon, sluit de dop en bewaar het maximaal drie dagen in de koelkast.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Carrot Cake
1sinaasappel
140 grozijnen
123 mlzonnebloemolie
115 gvolkorenmeel
1 tlDr. Oetker Backin + een snufje
1 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1 tlkaneelpoeder (flinke)
140 gbasterdsuiker (donkere)
280 gwortels (fijngeraspt)
2eieren
115 gZelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
Voor de topping
100 gMonChou
50 gzachte karamels (in stukjes)
100 gkwark
3 elpoedersuiker
0,5 tlsinaasappelrasp
1 tlcitroensap

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin + een snufje
Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1

Bereiding carrot cake

Rasp de sinaasappel en pers 3 el sap eruit. Schenk het sap over de rozijnen in een kom, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat dit wellen terwijl je het Carrot Cake beslag maakt.

Baktijd: 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

3

Meng het volkerenmeel met zelfrijzend bakmeel met de Backin, Baksoda en kaneel.

4

Splits een van de eieren. Doe het eiwit in een kleine kom en het eigeel in een grote kom. Voeg het andere ei toe aan het eigeel en voeg de basterdsuiker toe. Klop dit 2 minuten tot het dik en schuimig is.

5

Schenk de zonnebloemolie hier langzaam bij en blijf op lage snelheid mixen tot het goed gemengd is.

6

Voeg het bloemmengsel toe en roer het voorzichtig door met een grote lepel of een rubber spatel.

7

Doe het extra beetje Backin bij het eiwit en klop dit tot zachte pieken.

8

Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer de geraspte wortel en de rozijnen door het bloemmengsel. Spatel het opgeklopte eiwit er luchtig door en schenk alles dan in het bakblik.

9

Bak de Carrot Cake in ongeveer 1 uur gaar.

10

Laat de Carrot Cake 5 minuten in het bakblik afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de Carrot Cake verder afkoelen op een rooster. Snij hierna horizontaal door met een broodmes.

11

Vulling maken

Bestrijk de onderste helft met Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel. Leg de bovenkant van de Carrot Cake hierop.

12

Roomtopping maken

Meng de MonChou en kwark in een kom. Voeg de poedersuiker, sinaasappelrasp en citroensap toe en meng tot een luchtige frosting. 

13

Bestrijk de Carrot Cake met een lekkere laag frosting en strooi er de in stukjes gehakte zachte karamel over. Snij de Carrot Cake in 16 blokjes. 

Baktips

  • Een zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling is voldoende voor een taart. Heb je toch een beetje over? Maak dan de spuitmond goed schoon, sluit de dop en bewaar het maximaal drie dagen in de koelkast.