Flag

Hazelnootschuim

1 portie
Gemiddeld
20
Dit recept voor hazelnootschuim is op basis van Duits schuim (is minder luchtig dan Hollands schuim) en is een beetje taai van binnen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Mengkom
Grote kom
Mixer met gardes
Bakpapier
Spatel of plat mes

Ingrediënten

Voor hazelnootschuim
150 mleiwitten
350 gsuiker
20 gmaizena
100 ghazelnoten (gebroken)

Gemaakt met:

1

Bereidingswijze Hazelnootschuim

Verwarm de oven voor. Verwarm eiwit en suiker in een mengkom. Dit doe je door de mengkom in een grotere kom met heet water tot 45 °C te zetten.

Baktijd: 45 - 50 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C

Temperatuur heteluchtoven: 130 °C

2

Klop de suiker met het eiwit met een mixer met garden op de hoogste stand tot een taaie en luchtige massa. Je moet de mengkom op de kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit valt.

3

Vermeng maizena met gebroken hazelnoten en spatel dit door. Maak porties schuim op de met bakpapier belegde bakplaat en bestrooi dit met de gehakte hazelnoten. Bak het hazelnootschuim in de oven.