Hazelnootschuim
1 portie
Gemiddeld
Dit recept voor hazelnootschuim is op basis van Duits schuim (is minder luchtig dan Hollands schuim) en is een beetje taai van binnen.
Ingrediënten
Bereiding
Benodigdheden
Voor hazelnootschuim
150 ml
eiwitten
350 g
suiker
20 g
maizena
100 g
hazelnoten (gebroken)
Benodigdheden
Mengkom
Grote kom
Mixer met gardes
Bakpapier
Spatel of plat mes
Bereiding:
20 min
Bakken:
45 min
1
Bereidingswijze Hazelnootschuim
Verwarm de oven voor. Verwarm eiwit en suiker in een mengkom. Dit doe je door de mengkom in een grotere kom met heet water tot 45 °C te zetten.
Baktijd
45 min
Temperatuur heteluchtoven: 130 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C
2
Klop de suiker met het eiwit met een mixer met garden op de hoogste stand tot een taaie en luchtige massa. Je moet de mengkom op de kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit valt.
3
Vermeng maizena met gebroken hazelnoten en spatel dit door. Maak porties schuim op de met bakpapier belegde bakplaat en bestrooi dit met de gehakte hazelnoten. Bak het hazelnootschuim in de oven.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media