Double Chocolate Cupcakes

Dit recept voor double chocolate-cupcakes heeft het allemaal, een rijke chocoladesmaak, chocolade-vulling en chocolade-botercreme, wat wil je nog meer?

12 cupcakes

Eenvoudig 30 Minuten

Met de Dr. Oetker CupCakes mix maak je heel gemakkelijk deze overheerlijke double chocolate cupcakes! Voor dit chocolade cupcakes recept voeg je cacao en hazelnoten toe aan de CupCake mix. Decoreer je cupcakes vervolgens met de rijke chocolade botercrème en je hebt een echte traktatie voor jezelf!

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Double Chocolate Cupcakes

Voor de chocolade cupcakes:

1 pak Dr. Oetker CupCakes Naturel
100 g boter
2 eieren
100 ml melk + 1 tl extra
25 g cacao
1 zakje Dr. Oetker Hazelnoten

Voor vulling en decoratie:

12 tl chocoladepasta of hazelnoot-
1 zakje Dr. Oetker Botercrème
250 g boter of margarine op kamertemperatuur
125 ml melk
4 el cacao
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Extra nodig:

1 cupcake-/muffin bakvorm
12 Cupcakevormpjes
beslagkom
mixer met gardes
1 spuitzak met grof stervormig mondje

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Doe de cupcakevormpjes in het muffin-/cupcakebakblik.

2

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Elektrische oven: 175 °C

Heteluchtoven 170 °C

3

Cupcakes maken

Doe de mix. de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

4

Meng 25g cacaopoeder met 1 theelepel melk en voeg toe aan het beslag. Meng dit door het beslag en klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) gedurende 1 minuut tot een glad beslag.

5

Hak de hazelnoten fijn (houd enkele hazelnoten achter voor decoratie) en spatel dit als laatste door het beslag.

6

Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.

7

Bakken

Plaats het blik met de cupcakejes op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.

8

Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.

Baktijd: 22 Minuten

9

Laat de cupcakes eerst 5 minuten afkoelen in het bakblik, haal ze er vervolgens uit en laat volledig afkoelen op een rooster.

10

Vullen en decoreren

Als de cupcakes zijn afgekoeld, neem je een scherp mes en snijd je een cirkel uit de bovenkant van elke cupcake. Vul ieder gat met een theelepel chocoladepasta.

11

Maak de chocolade botercrème. Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

12

Voeg de koude melk, 4 eetlepels cacao en de botercrèmemix toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.

13

Doe de botercrème in een spuitzak met stervormige spuitmond. Spuit een toefje botercrème op de bovenkant van elke cupcake.

14

Ga met een Iepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.

15

Om de cupcakes af te maken decoreer je de toefjes met een chocolade decoratiestift en strooi je er nog wat gehakte stukjes hazelnoten overheen.

De cupcakes zijn gaar als je met je vinger light op de cupcake drukt en deze terugveert.

Voedingswaarden Voor het recept Double Chocolate Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2098 kJ
501 kcal
1871 kJ
447 kcal
Vet 36.30 g 32.41 g
Koolhydraten 27.21 g 24.30 g
Eiwit 5.80 g 5.18 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Je toestemming omvat ook uitdrukkelijk een eventuele gegevensoverdracht naar de Verenigde Staten in de zin van artikel 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Hier vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht naar technology providers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren. We maken ook gebruik van technology providers die je gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dit geval is er een potentieel risico dat Amerikaanse veiligheidsdiensten op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot je gegevens, en dat je in de Verenigde Staten hier geen effectieve juridische stappen tegen kunt ondernemen.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren. We werken ook samen met partners die je gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dit geval is er een potentieel risico dat Amerikaanse veiligheidsdiensten op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot je gegevens, en dat je in de Verenigde Staten hiertegen geen effectieve juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

no