Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Bosbessen cupcakes met Yoghurt topping

Frisse en fruitige cupcakes met bosbessen en yoghurttopping. Lekker!

12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bosbessen cupcakes met Yoghurt topping

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk
150 g bosbessen

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 ml Griekse of Turkse yoghurt
125 ml melk

Extra nodig:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak met spuitmond stervorm

preparation

Bereiding

1

Plaats een rooster of bakplaat in het midden van de oven. Verwarm de oven voor. Vul een cupcake of muffin bakblik met de cakevormpjes.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Cupcakes bakken

Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop hierna met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad cupcakebeslag. Leg 12 bosbessen opzij en spatel de rest van de bosbessen door het beslag. Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbollentang over de vormpjes. Bak de cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Baktijd: 24 minuten

3

Topping bereiden

Meng in een kom de mix voor luchtige botercreme met Griekse yoghurt en melk tot een gladde topping.

4

Versieren

Versier de afgekoelde bosbessen cupcakes met mooie toefjes yoghurttopping. Leg op elke toef een bosbes.

Voedingswaarden Voor het recept Bosbessen cupcakes met Yoghurt topping

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 955kJ
228kcal
1063kJ
254kcal
Vet 14.50g 16.11g
Koolhydraten 20.30g 22.55g
Eiwit 3.87g 4.30g