Flag

Appelmuffins met karamel

12 stuks
Gemakkelijk
20
Trakteer jezelf op heerlijke appelmuffins met een verrassing van zachte karameltoffees. Puur genieten in elke hap! 🍎
Trek in heerlijke appelmuffins? Probeer dan onze verrukkelijke appel kaneel muffins met een hemelse twist! De combinatie van sappige appels, kaneel en smeltende karameltoffees zorgt voor een smaakexplosie in elke hap. Binnen no-time heb je een heerlijke traktatie gemaakt: appel muffins. Wie kan h...
Logo Image
Baktips
Appelmuffins met chocolade zijn ook erg lekker. Vervang daarom eens de karameltoffees door 75 g grof gehakte pure chocolade.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met gardes
Voor de appelmuffins
1appel (stevige appel bv. Elstar)
12zachte karameltoffees
155 groomboter (zachte)
1 pakDr. Oetker Muffins
50 mlwater
3eieren
3 tlkaneel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Muffins

Voorbereiding

1

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.

2

Snijd de helft van de zachte karameltoffees in vieren zodat je ze later kunt mengen in de appelmuffins


Appelmuffins maken
3

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats de meegeleverde muffinvormpjes in een muffinbakblik of direct op de bakplaat. Verwarm de oven voor.

4

Doe de boter (150 g) in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, de eieren en het water toe en mix het geheel op de laagste stand. Voeg de kaneel toe en mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen). 

5

Spatel de appelstukjes erdoor. Zet de muffinvormpjes uit het pak in het muffinbakblik en verdeel er de helft van het appelmuffinsbeslag over.

6

Verdeel de karameltoffeestukjes erover en schep de rest van het beslag erop.

Baktijd: 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C


Appel kaneel muffins bakken
7

 Bak de appel kaneel muffins in ca. 17 min. goudbruin en gaar. Laat de appelmuffins afkoelen.


Appel muffins versieren
8

Doe de 6 blokjes zachte karamel en de  boter (5 g) in een hittebestendige kom.Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt.

9

Laat de karamel en boter langzaam smelten terwijl je voorzichtig roert totdat ze volledig zijn samengevoegd. Dit zou een gladde en glanzende karamelsaus moeten opleveren.

10

Drizzle de karamelsaus over de muffins

Baktips

  • Appelmuffins met chocolade zijn ook erg lekker. Vervang daarom eens de karameltoffees door 75 g grof gehakte pure chocolade.