Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Appelmuffins met karamel

Erg lekker: appelmuffins met stukken fudge.

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Appelmuffins met karamel

Bakgerei:

cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden

Voor de muffins:

1 appel (stevige appel bv. Elstar)
6 zachte karameltoffees
100 g roomboter (zachte)
1 pak Dr. Oetker Muffins
100 ml water
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes, Snijd de karamels in vieren. Smelt de boter.

2

Bereid het appelmuffins beslag met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spatel de appelstukjes erdoor. Zet de muffinvormpjes uit het pak in het muffinbakblik en verdeel er de helft van het appelmuffinsbeslag over.

3

Verdeel de karameltoffeestukjes erover en schep de rest van het beslag erop. Bak de appelmuffins in ca. 17 min. goudbruin en gaar. Laat de appelmuffins afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 20 minuten

4

Bereid het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Verdeel het glazuur over de appelmuffins. Zet het glazuur tussentijds terug in het warme water, zo blijft het zacht.

Voedingswaarden Voor het recept Appelmuffins met karamel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1001 kJ
239 kcal
1319 kJ
315 kcal
Vet 13.39 g 17.62 g
Koolhydraten 26.97 g 35.49 g
Eiwit 2.63 g 3.47 g