Flag

Kersttaarten
Maken
Gelegenheden
Kersttaarten maken met Dr. Oetker

Als er een moment in het jaar is om echt wat moois op tafel te zetten, dan is het wel met Kerst! Bak deze Kerst zelf een prachtige kersttaart en steel de show. Ga je voor de bakuitdaging of ga je juist voor een makkelijk te maken kersttaart? Wat je ook kiest, wij hebben passende en natuurlijk ook lekkere kersttaarten geselecteerd. Bekijk onze favoriete kersttaart recepten, bak mee en steel de show!


Kersttaart decoreren

Een eenvoudige taart tover je met de juiste decoratie tips om tot een prachtige kersttaart. Een lijstje met mogelijkheden:

Kersttaart decoreren met fondant: eindeloze mogelijkheden 

  • Werk je met fondant, dan is het belangrijk dat je het fondant eerst even goed doorkneed, zodat het wat zachter wordt. Daarna rol je het uit tot een lap van een paar millimeter dik. Je kunt de fondant uitrollen met een kunststofroller, maar ook met een lege wijnfles. 
  • Wil je de hele kersttaart bekleden met fondant, bestrijk de taart dan eerst met een laagje botercrème. Daarna kun je de kersttaart met fondant bekleden.
  • Uit de lap fondant kun je bijvoorbeeld sterretjes steken, kerstbomen, kerstballen en als je voor de uitdaging gaat maak je een strik van fondant. Het uitsteken gaat het makkelijkst met uitsteekvormpjes. Als je deze niet hebt, geen probleem. Knip dan de gewenste kerstvorm uit stevig papier en leg de papieren vorm op de plak fondant. Snijd met een mesje de kerstvorm uit. 
  • Maak de fondant figuurtjes aan de achterkant een klein beetje nat en plak ze eenvoudig op de kersttaart met fondant. 

Kersttaart decoreren met chocolade

Versier een taart met chocolade en je weet zeker dat je een lekkere chocolade kersttaart hebt. Of je nu een taart met fruit of noten hebt, chocolade past er goed bij. Je kunt de kersttaart heel eenvoudig decoreren met een chocolaagje met Dr. Oetker Chocodip. Smelt de Chocodip in de magnetron en schenk het daarna uit over de kersttaart. Makkelijk en lekker! 

Met Chocodip kun je ook heel eenvoudig een drip cake maken. Schep met een lepel wat Chocodip op de buitenste rand van de bovenkant van de kersttaart. Duw het voorzichtig over de rand, zodat de Chocodip naar beneden lekt. Doe dit rondom de kersttaart. De Chocodip die je overhoudt verdeel je over de bovenkant van de taart. De lekkere kersttaart kun je eventueel versieren door er kant-en-klare kerstchocolade in te steken. 

Kersttaarten met vulling

De vulling van de kersttaart bepaalt voor een groot deel hoe moeilijk het is om de taart te maken. De basis van de kersttaart is vaak heel eenvoudig: je bakt een Red Velvet Cake, Wolken Cake of Biscuittaart. Deze snijd je in lagen. Ook hier kun je kiezen voor de makkelijke kersttaart: een keer doorsnijden of de uitdagende kersttaart. Voor deze kersttaart snijd je de taart in meerdere lagen. 

Wil je een makkelijke kersttaart vulling, gebruik botercrème als basis. Je kunt de botercrème extra lekker maken door de boter te vervangen door Mon Chou of door stukjes fruit door de crème te mengen. De makkelijkste kersttaart vulling is toch onze nieuwe Cake & Taartvulling. Deze is verkrijgbaar in de smaken Choco en Salted Caramel. Deze taartvulling hoef je alleen maar uit te strijken over de taartlaag en dan kan de volgende laag er al op. 

Is zo’n gevulde kersttaart te eenvoudig? Dan kun je helemaal los gaan met zelfgemaakte mousses. In ons recept voor Naked Red Velvet Kersttaart hebben we een lekkere vulling van stoofpeertjes mousse. Een uitdaging, maar wel een vulling waarmee je een superlekkere kersttaart maakt. Een andere heerlijke mousse is de frambozen mousse. Hoe je deze lekkere kersttaart vulling maakt staat in het recept voor Naked Red Velvet Cake