Flag

Biscuittaart met kerstbomen

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
90
Waan je in een winters landschap met deze versierde kerstbomen en vrolijke sneeuwpoppen 🎄☃ Een echte eyecatcher tijdens kerst.
Kerst is het moment om uit te pakken. Met deze kersttaart met kerstbomen zet je gegarandeerd iets moois op tafel! De biscuitmix van Dr. Oetker is nog lekkerder met de botercrème als vulling. Met de kerstbomen en vrolijke sneeuwpoppen bovenop de taart, waan je je helemaal in een winters landschap...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuittaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
200 gboter of margarine
Voor kerstdecoraties
2 zakjesDr. Oetker Botercrème
200 gboter of margarine
250 mlmelk
1 pakjeDr. Oetker Kleurstoffen
3ijshoorntjes
1 strooibusDr. Oetker Christmas Party (The Taste of Christmas)
2 pakjesDr. Oetker Rolfondant wit
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
bakpapier
Dr. Oetker Bakspray of boter om in te vetten
beslagkom
mixer met gardes
spuitzak met spuitmondje
3satéprikkers (voor 1 of meerdere sneeuwpoppen)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1

Voorbereiden

Bekleed de bakvorm met bakpapier en sluit de vorm. Vet de randen in met bakspray of boter.

2

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

3

Biscuitbodem bereiden

Doe het zakje mix voor biscuittaart, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door.

4

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

5

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

6

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Snijd de taart in 3 (2?) lagen.

7

Botercrème vulling

Klop de boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad en smeuïg. Voeg de melk en de 2 zakjes botercrème toe. Mix het geheel ongeveer 30 seconden met de mixer met gardes op de laagste stand door.

8

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom en zorg ervoor dat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop het mengsel in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

9

Houd 2 eetlepels van de botercrème apart en kleur deze licht groen met blauw en gele kleurstof, kleur nog 2 eetlepels van de botercrème donkergroen. Houd 5 eetlepels witte botercrème apart.

10

Verdeel met de overige botercrème een royale laag over de onderste laag van de taart. Plaats de tweede laag hier bovenop, smeer af met botercrème en plaats de bovenste laag erop. Verdeel de overige botercrème over de zijkant en bovenkant van de taart en strijk glad.

11

Kerstbomen en sneeuwpoppen

Snijd de ijshoorntjes op verschillende hoogtes af en plaats deze in het midden van de taart. Vul een spuitzak met spuitmondje met de licht groene botercrème en spuit kleine toefjes op een van de ijshoorntjes, herhaal dit met de donker groene en witte botercrème. Decoreer de kerstbomen met de Christmas Party decoratie.

12

Rol voor de sneeuwpoppen bolletjes van de witte rolfondant en plaats deze op elkaar met behulp van een satéprikker. Decoreer de sneeuwpoppen met de decoratiestiften voor de ogen en knoopjes.