
Moederdagtaart
Gemaakt met:
Bereid het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op het pak, laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de taartvorm.
Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem van de springvorm. Laat de taart goed afkoelen.
Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijdt de taart voorzichtig doormidden.
Haal de bovenkant voorzichtig van de taart. Nu kun je de moederdagtaart bestrijken met jam naar keuze.
Bestrijk de jam met een laagje botercrème, leg de bovenkant er op en bestrijk de bovenkant en zijkant met botercrème (maskeren).
Kneed de roze fondant soepel. Maak er tot slot een bolletje van.
Bestrooi je werkblad met poedersuiker. Rol het fondant uit tot een ronde lap van 32x32 cm en een dikte van 4mm. Leg met behulp van de deegroller de lap op de taartbodem.
Vouw voorzichtig het fondant om de taart het druk het aan de onderkant een beetje aan. Snijd met een scherp mesje de overtollige fondant af, laat een randje van 3 mm over. Duw het fondant onder de rand van de taart.
Voor de bolletjes aan de zijkant gebruik je rode marsepein en de resterende roze fondant. Maak grote bolletjes van de rode marsepein en maak iets kleinere bolletjes van de roze fondant. Deze bolletjes leg je rondom de moederdagtaart.
Rol de resterende rode marsepein uit. Kleur de helft van de blanke marsepein groen met behulp van een de gele kleurstof en een druppeltje blauwe kleurstof. Kleur de andere helft roze met de rode kleurstof. Rol deze afzonderlijk van elkaar uit. Steek er om en om de letters uit. Je kunt de taart verder versieren met alle vormen die je leuk vindt: hartjes, bloemetjes, stipjes, streepjes...En klaar is de moederdagtaart!
Vergelijkbare recepten

Sparkling Naked Cake

Triple Chocolate Cake

Verwen Boltaart Chocolade

Naked Cake met appel en kaneel

Verjaardagstaart

Luxe slagroomtaart met fruit

Mokka taart
