Flag

Mokka taart

1 taart
Gemiddeld
40
Maak zelf eenvoudig een overheerlijke mokka taart met Dr. Oetker basismix Biscuittaart.
Logo Image
Baktips
Vul de mokkataart geheel met mokka crème. Gebruik dan geen Banketbakkersroom, maar 2 zakjes Dr. Oetker mix voor Luchtige Botercrème en verdubbel de benodigde ingrediënten.
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
springvorm 24 cm
kartelmes/broodmes
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening
Voor de mokka taart bodem
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (op kamertemperatuur)
50 mlwater
Voor de mokkataartvulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zachte)
125 mlmelk (koude)
3 tloploskoffie
3 tlwater (heet)
70 gDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
125 mlslagroom
175 mlwater
Voor decoratie
chocoladevlokken
Strooidecoratie (bijvoorbeeld: Suikerhartjes, Regenboogfantasie, Chocolade Stiften)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
1

De mokka taart bereiden

Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.

Baktijd: ongeveer 30 - 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Banketbakkersroom bereiden

Vervang 200 ml water voor 125 ml slagroom en 175 ml water. Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze van de verpakking (de helft).

3

Mokka taart crème

Los de 3 theelepels oploskoffie op in 3 theelepels heet kraanwater en laat dit afkoelen. Bereid vervolgens de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tegelijkertijd met de melk en de mix, de oploskoffie toe.

4

Vullen van de mokka taart

Picture - taart doorsnijden.jpg

Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.

5

Schep op het onderste deel van de taart de banketbakkersroom en verdeel het over de bodem. Leg het middelste deel van de taart op de room en druk deze zachtjes aan.

6

Tempereer eventueel de taartbodem (besprenkelen met likeur).

7

Schep ca. 1/3 deel van de mokkacrème op de middelste taartbodem en verdeel de crème over de mokka taart. Leg het laatste deel van de mokka taart op de crème en druk deze zacht aan. Tempereer eventueel de bovenkant van de mokka taart nogmaals.

8
Picture - taart maskeren met botercreme.jpg

Schep een deel van de crème op de mokkataart voldoende om de mokkataart geheel te bestrijken met crème (maskeren).

9

Mokka taart decoreren

Decoreer de rand van de mokkataart met chocoladevlokken. Druk de chocoladevlokken met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de mokkataart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de mokkataart versierd is.

10

Verdeel de mokka taart eerst in twaalf punten ( niet snijden). Gebruik de overgebleven mokka crème om in mooie toefjes op de mokkataart te spuiten. Decoreer de mokkataart met bijvoorbeeld Dr. Oetker strooidecoratie en Dr. Oetker chocolade stiften.

Baktips

  • Vul de mokkataart geheel met mokka crème. Gebruik dan geen Banketbakkersroom, maar 2 zakjes Dr. Oetker mix voor Luchtige Botercrème en verdubbel de benodigde ingrediënten.
  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.