Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is.
Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat boter.
Plaats het rooster in het midden en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht.
Voeg aan de boter de rozekoekenmix en 75 ml water toe. Mix het geheel daarna op de hoogste stand in twee minuten tot een glad beslag.
Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de springvorm. Het werkt het fijnst met een spuitzak. Met name het tweede deel na de jamvulling.
Verdeel de frambozenjam gelijkmatig over het beslag.
Verdeel de tweede helft van het beslag voorzichtig en gelijkmatig over de frambozenjam.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart in 25-30 minuten gaar. De taart is gaar als je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet).
Baktijd: 25 - 30 Minuten
Laat de taart afkoelen.
Vul een waterkoker en breng water aan de kook.
Doe de toppingmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten.
Roer de toppingmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel over de taart.
Decoreer de taart met verse frambozen en pistache nootjes. Laat de taart nu nog minimaal 30 minuten staan zodat de glazuur goed aandroogt.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart