
Electrische oven : 170 graden
Hetelucht oven : 160 graden
Positie oven : Midden
Baktijd : 15 minuten
-Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is.
-Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
-Verwarm de oven voor.
Roer 75 gram boter in een beslagkom zacht.
Voeg aan de boter de koekjesmix en 10ml (1 eetlepel) water toe.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit of duw het plat tot een plak met een dikte van ca. 0,5cm (ca. 25 bij 25 cm), gebruik eventueel wat bloem om het deeg en het aanrechtblad te bestuiven zodat het minder plakt.
Steek plakjes deeg uit met het bijgeleverde vormpje en plaats ze met 2cm tussenruimte op de bakplaat.
Zorg dat er niet te veel bloem op de uitgestoken deegplakjes blijft zitten.
Bak de koekjes in ca. 15 minuten gaar in het midden van de oven.
Laat de koekjes goed afkoelen.
Breng een klein hoeveelheid water aan de kook.
Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 20ml heet water toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand en laat het 5 minuten rusten.
Roer de glazuurmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel over een koekje. Strooi er meteen de kerstdecoratie overheen en ga dan verder met het volgende koekje. Laat de koekjes nu nog minimaal 30 minuten staan zodat het glazuur goed droogt.
Vergelijkbare recepten

Koekjes

Koekjes

Koekjes