
Kerstkoekjes
Maal de hazelnoten in een amandelmolen of op de fijne rasp van een keukenmachine. Mix, met de mixer met deeghaken, het amandelspijs met 1 eiwit los, voeg poedersuiker, kristalsuiker en kaneelpoeder toe en meng het dan met de andere 2 eiwitten tot een glad kerstkoekjes deeg.
Meng 200 g van de gemalen hazelnoten erdoor. Verdeel het deeg in twee stukken en vorm ze tot een bol. Verpak het kerstkoekjes deeg in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
Meng de rest van de hazelnoten met bloem en strooi het op het werkvlak. Rol de deegbollen door de notenbloem en druk ze plat. Rol beide uit tot een 5 mm dikke lap en steek hieruit met stervormige uitstekertjes van ca. 5 cm zo veel mogelijk sterren (kneed rest deeg weer samen en rol het opnieuw uit).
Leg de sterren met 1 cm tussenruimten op bakpapier. Klop het eiwit los met een vork, voeg poedersuiker en citroensap toe en roer het tot een glad glazuur. Leg op de kerstkoekjes een theelepeltje glazuur en strijk het uit. Schuif een bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak de kerstkoekjes tot het glazuur licht koffiekleurig wordt. Neem de kerstkoekjes van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.
Baktijd: 10 - 12 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Vergelijkbare recepten

Gevulde speculaas

Geglazuurde kerstkoekjes

Hart koekjes

Taai taai poppen

Kerstboom koekjes

Kerstkoekjes met cookie Icing
