Chocolate Chip Cookies
8 - 16 stuks
Gemakkelijk
25
De lekkerste koekjes in een handomdraai!
Ingrediënten
Bereiding
Extra nodig
bakplaat bekleed met bakpapier
mixer met deeghaken
beslagkom
Hints
Vers gebakken zijn de koeken het lekkerst, bewaar ze maximaal 1 dag op een rooster, afgedekt met bakpapier.
Voor 16 kleine koeken maak je 2 dunnere staven van 20 cm, snijd beide staven in 8 plakken. Bak ze 10 minuten op de voorgeschreven oventemperatuur.
Totaal:
25 min
Bereiding:
15 min
Bakken:
10 min
1
Voorbereiden (5 minuten)
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
2
Cookie deeg bereiden (10 minuten)
Doe de boter in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer.
3
Voeg de koekjesmix en het ei toe en meng het geheel met de mixer met deeghaken tot een deeg. Meng de chocolate chips erdoorheen.
4
Rol het deeg uit tot een staaf van 20 cm en snijd deze in 8 plakken. Leg de plakken vervolgens op de bakplaat.
5
Bakken (10 minuten)
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
6
Bak de Cookies Chocolate Chips in ongeveer 10 minuten gaar. Let op: de koeken zijn nog zacht, als je ze uit de oven haalt.
Baktijd
10 min
7
Laat de koeken eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen, daarna nog 30 minuten op een rooster.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media