Flag

Cookies and Cream bars

14 stuks
Gemakkelijk
30
Varieer met de cookies & cream en maak je eigen feestelijk versierde repen!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de koekjes
1 pakDr. Oetker Cookies & Cream
40 gmargarine
25 mlwater
Voor de crème
15 gmargarine
5 mlwater
Glazuur en versiering
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Wit
strooibusDr. Oetker Chocofantasie of andere decoraties naar keuze
Extra nodig
bakplaat
bakpapier
beslagkom
mixer met deeghaken en garden
deegroller
bloem voor bestuiven werkblad

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cookies & Cream
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
Picture - Dr. Oetker Glazuur Wit
Picture - Dr. Oetker Chocofantasie of andere decoraties naar keuze
1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Cookies bereiden

Doe 40 gram margarine in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer met deeghaken. Voeg de koekjesmix en 25 gram water toe en meng het geheel met een mixer met deeghaken. 

3

Rol het deeg  uit tot een plak van circa 35 x 25 cm, gebruik hierbij eventueel een beetje bloem. Snijd het deeg in repen van 3 bij 7 cm en leg zo op de bakplaat, houd circa 1 cm afstand tussen de deegplakjes.

4

Bak de koekjes in 15 minuten gaar op de aangegeven temperatuur in het midden van de oven  Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen.

Baktijd: 15 Minuten

5

Cream bereiden

Voeg 15 gram margarine toe in een beslagkom en klop het met de mixer glad en romig. Let op! Klop het niet te luchtig.

6

Voeg vervolgend de crememix en 5 gram water toe en mix gedurende circa 1 minuut op de laagste stand.

7

Mix vervolgens gedurende circa 2 minuten op de middelste stand tot een stevige crème.

8

Smeer met behulp van een mes of lepel een beetje crème aan de onderkant van de cookie, druk er vervolgens voorzichtig een cookie op om zo een perfecte Cookie & Cream bar te maken.

9

Glazuur en versieren

Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het zakje in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

10

Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over het gebak. Strijk zo nodig met een vlak mes het glazuur glad.  Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.

11

Als je het glazuur wilt versieren met bijvoorbeeld Dr. Oetker strooidecoratie, doe dit dan direct nadat het glazuur op het baksel is aangebracht. Of versier de bars met strepen witte glazuur.